مشاوره حقوقی رایگان - فک پلاک خودروی اسقاطی

سلام من یک ماشین مدل پایین داشتم که چند سال پیش تصادف کردم و همون طوری به ضایعاتی فروختم الان میخواستم ببینم که پلاک ها و مدارک ماشین را باید به کجا تحویل بدم ؟

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

مالکین خودروهای فرسوده باید اقدامات لازم راهنمایی و رانندگی در حین فروش و یا اوراق وسایل نقلیه را انجام دهند تا از نظر قانونی مسئولیتی متوجه آنها نشود
بسیاری از مالکین خودروهای فرسوده آگاهی کامل به وضعیت خودروهای خود نداشته و صرفا به فروش وسیله نقلیه اکتفا می‌کنند و از تبعات حقوقی و قضائی آن بی اطلاع هستند که لازم است در این خصوص دقت بیشتری داشته باشند.

این مقام انتظامی افزود: مالکان خودروهای فرسوده در سیستم شماره گذاری به سه دسته یعنی خودروهای فرسوده که به پلاک ملی تعویض پلاک شده‌اند، خودروهای فرسوده که دارای پلاک مجازی در سیستم هستند و خودروهای فرسوده که هیچ اقدامی در خصوص تعویض پلاک و یا اختصاص پلاک مجازی به روی آنها انجام نشده است، تقسیم می‌شوند.

وی ادامه داد: مالکین خودروهای فرسوده باید در صورت فروش به صورت وکالتی از سرنوشت خودرو، تعویض پلاک و یا تحویل به مراکز اسقاط قانونی مطلع شده و تا پایان مراحل قانونی تعویض پلاک و یا اسقاط و ثبت در سیستم شماره گذاری مراحل را پیگیری و به سرانجام رسیدن وضعیت خودرو از نظر قانونی اطمینان حاصل کنند و همچنین در خصوص خودروهایی که امکان ثبت نام در مراکز فرسوده را ندارند، با مراجعه به شماره گذاری پلیس راهور با دادن درخواست نسبت به اوراق وسایل نقلیه اقدام و با ابطال اسناد و تحویل پلاک وسایل نقلیه به انبار پلاک و تصفیه دیون دولتی مراحل قانونی اسقاط و خارج کردن از سیستم، شماره‌گذاری را انجام دهند.

میکائیلی تشریح کرد: در صورت فروش خودرو بدون طی فرآیند قانونی اوراق (اوراقچیان غیرمجاز) سرنوشت خودرو مشخص نبوده و آنها با اعمال مجرمانه و سوء استفاده از خودرو و یا قطعات اطاق و شاسی و موتور به صورت غیرمجاز زمینه ایجاد جرم را فراهم می‌کنند و کماکان در صورت استعلام از سیستم شماره گذاری خودروی با مشخصات مندرج در سیستم شماره گذاری متعلق به مالک قبلی نشان داده خواهد شد که هر گونه مسئولیت و تبعات به عهده مالک اصلی خواهد بود. لذا تاکید می‌گردد جهت اخذ هر گونه خدمات و اوراق خودرو با هماهنگی شماره گذاری راهور نسبت به اجرای قوانین و مقررات اوراق وسایل نقلیه اقدام کنند.