مشاوره حقوقی رایگان - حکم تخلیه

با سلام. ماه پیش به عنوان موجر قرارداد اجاره منعقد کردیم با مبلغی پول پیش و پرداخت اجاره به صورت دو عدد چک 6ماهه که قرار بود اولی به مدت 15 روز و دومی بعد از 6ماه پاس بشه. متاسفانه کلید واحد پس از پرداخت پول پیش به مستاجر تحویل شد. و به دلایل انسان دوستانه موافقت کردیم تا چک اول دو هفته بعد پرداخت شود. همچنین مبلغ صد هزار تومان به عنوان جریمه روزانه تاخیر در پرداخت چک در اجاره نامه قید شده. متاسفانه چک اجاره پس از 20 روز پاس نشده و به نظر می رسه مستاجر قصد پرداخت ندارد و پاسخگوی تماسها هم نیست. اجاره نامه توسط دفتر معاملات املاک تنظیم شده اما متوجه شدم شاهدی امضا نکرده. با توجه به اینکه مستاجر قرار بوده اجاره رو مطابق قرارداد پیش پیش پرداخت کنه و اینکار رو نکرده آیا میشه به عنوان نقض قرارداد حکم تخلیه گرفت؟ آیا با توجه به اینکه یکی از شروط حکم تخلیه عدم پرداخت اجاره به مدت سه ماه هست , آیا امکان دارد با توجه به اینکه طبق قرارداد می بایست اجاره ها پیشاپیش پرداخت می شد قبل از 3 ماه نسبت به حکم تخلیه اقدام کرد؟ آیا شرط مبلغ 100 هزار تومان جریمه تاخیر اصلا ضمانت اجرایی دارد؟ در صورت استفاده از خدمات شما هزینه چقدر خواهد بود و فرآیند کلی کار از مدت زمان نیاز تا پرداخت هزینه ها چگونه است؟ خیلی ممنون

پاسخ ها :

رضا  زرين صدف

جناب آقای رضا زرين صدف :

با درود خدمت شما . 1: تخلیه فقط درصورت انقضای مدت یا وجود شرط فسخ است 2: با توجه به یک ساله بودن قراردادها ارزش علام فسخ به منظور تخلیه کم است چون تا شما اقدام کنید و به تخلیه برسید دو تا سه سال گذشته .3: وجه التزام قراردادی قابل وصول است رای وحدت رویه جدیدی هم از دیوان عالی کشور در این خصوص داریم 4: هزینه ها ی وکیل بر اساس تعرفه یا توافق است.