مشاوره حقوقی رایگان - رفع توقیف خودرو در تصادف

سلام. من با خودرو با موتور سیکلت تصادف کردم. حال عمومی راننده و سرنشین خوب بود ولی چون کلاه نداشتند صورت آن ها به زمین خورده بود. من با پلیس و اورژانس تماس گرفتم تا مشکلی پیش نیاید. اورژانس آن ها رو به بیمارستان منتقل کرد و من به کلانتری رفتم و ماشین من رو به پارکینگ بردند. حالا سه روز گذشته و هیچ خبری به من ندادند. من شماره موتوری هم ندارم و حالا میخواستم بدونم چطوری باید پیگیری کنم تا بتونم ماشین رو آزاد کنم؟

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

ترخیص ماشین از پارکینگ بعد از تصادف جرحی به شرایطی اطلاق می شود که تصادفی رخ داده و در صحنه ی آن تصادف، به یکی یا بیشتر از سرنشینان خودروی مقابل یا عابر پیاده، آسیب بدنی وارد شده است. در این شرایط خودروی مقصر توقیف شده و به پارکینگ راهنمایی و رانندگی انتقال خواهد یافت.
در این شرایط باید منتظر ماند تا مصدوم شکایت خود را به کلانتری یا دادسرا ارائه دهد. سپس با دو حالت روبرو خواهیم بود:

ترخیص ماشین از پارکینگ بعد از تصادف جرحی با داشتن بیمه نامه معتبر
در این صورت کافی است که پس از اعلام شکایت مصدوم به دادسرا یا کلانتری، راننده مقصر بیمه نامه شخص ثالث دارای اعتبار خویش را ارائه دهد. این بیمه نامه ضمانت پرداخت خسارت بدنی وارد آمده به مصدوم بوده و ثابت می کند که تضمین پرداخت مبلغ دیه وجود دارد. بنابراین منعی برای آزاد کردن یا ترخیص خودروی راننده مقصر وجود نخواهد داشت. به این ترتیب راننده مقصر در حادثه رانندگی منجر به جرح، می توااند تقاضای رفع توقیف و ترخیص خودروی خود را به قاضی پرونده تقدیم نماید. پس از آن قاضی پرونده با بررسی بیمه نامه شخص ثالث خودروی راننده مقصر و در صورت وجود اعتبار آن، نامه و مجوز ترخیص خودرو از پارکینگ توقیفی های راهنمایی و رانندگی را صادر خواهد کرد.

سپس راننده یا مالک می تواند با در دست داشتن مدارک ترخیص خودرو از پارکینگ راهنمایی و رانندگی، نسبت به رفع توقیف خودروی خود اقدام کرده و خودرو را تحویل بگیرد.