مشاوره حقوقی رایگان - عدم ثبت طلاق از سوی مرد در پرونده «طلاق به درخواست زوجه»

با سلام و احترام،‌ در پرونده «طلاق به درخواست زوجه» زن پس از مراجعه به دادگاه و ارائه دلایل و پس از گذشت دو سال موفق به دریافت طلاق عسر و حرجی شده و با حضور در دفترخانه حکم را اجرا می‌کند اما مرد نه در دفترخانه حاضر می‌شود و نه برای ثبت طلاق در شناسنامه‌ اش به دفترخانه مراجعه می‌کند. یکسال بعد زن بابت این مساله از شوهر سابق شکایت کیفری مطرح می‌کند. آیا چنین امری در قانون (عدم ثبت طلاق از سوی مرد در شناسنامه در طلاق به درخواست زوجه) جرم تلقی می‌شود؟ اگر جرم است ماده دقیق قانونی آن چیست؟ آیا این شکایت کیفری است یا حقوقی؟ با تشکر

پاسخ ها :

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

درود
اعتبار حکم طلاق ششماه می باشد

محمد نورآبادی

جناب آقای محمد نورآبادی :

با سلام
باتوجه به اینکه زوج ، داوطلبانه مبادرت به طلاق زوجه ننموده بنظر می‌رسد وی مرتکب جرم نشده.و اساسأ زوج تکلیفی به ثبت طلاق زوجه در شناسنامه وی ندارد و ثبت طلاق از وظایف سردفتر طلاق است. چنانچه طلاق زوجه در دفتر رسمی طلاق ثبت شده همان سردفتر طلاق نیز موظف به ثبت طلاق در شناسنامه زوجه است.

کاظم سرحدی

کاظم سرحدی :

باسلام
پس از صدور حکم، نماینده اجرایوتحکتم نسبت به ثبت طلاق اقدام می‌نماید و با ثبت ان، دیگر جرمی متصور نیست