مشاوره حقوقی رایگان - درمورد ملک

سلام میخواستم بدونم
اگر شخصی اپارتمانی را بصورت مبایعه نامه و توسط املاک معامله کرده باشد و تنها پرداخت اولیه خرید را به فروشنده پرداخت کرده باشد و بقیه ثمن معامله که دو قسمت میباشد که مبلغی برای تحویل اپارتمان یک ماه دیگر میباشد که باید پرداخت کند و ان را تحویل بگیرد و دوباره یکماه بعد از تحویل اخرین قسمت پرداخت که همزمان با تنظیم سند در دفترخانه میباشد را باید پرداخت کند ایا این شخص میتواند بعد پرداخت ثمن اولیه معامله اپارتمان فوق را به شخص دیگری بفروشد یا این کار غیر قانونی میباشد و اگر بخواهد دوبار ان ملک را بفروشد در بنگاه املاک باید چه کار کرده باشد و یا ان مبایعه نامه قبلی به چه شکل نوشته شده باشد که این شخص بتواند ان را در همان زمان که فقط پرداخت اولیه را انجام داده است بفروشد و سوال دوم این است که اگر شخصی سند اپارتمان خود را گم کرده باشد و فقط کپی ان را داشته باشد میتواند ان اپارتمان را در مشاور املاک بفروشد اگر نمی تواند باید چه کارهای انجام دهد که بتواند ان را بفروشد ایا کپی را برابر اصل کردن مشکل را حل میکند به همراه استعلام گرفتن از دفتر اسناد رسمی ویا باید تقاضای سند مجدد بکند و بعد گرفتن سند جدید اپارتمان را بفروشد خواهشا بصورت دقیق من و راهنمایی کنید.
با تشکر از شما عزیزان

پاسخ ها :

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

با سلام،سوال اول بستگی به متن مبایعه نامه و اختیارات شما در آن دارد سوال دوم خیر باید از طریق ثبت سند المثنی بگیرید با کپی سند نمی توان ملک را فروخت.

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام بله اگر شرط خلاف نشده باشد میتواند.

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
اگر شرطی وقیدی در ان نباشد امکان انتقال است

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

درود .اگر مقید به شرط خلا نشده باشد امکان پذیر است

ندا احمدی

سرکار خانم ندا احمدی :

به محض پرداخت اولین بخش ثمن شما مالک هستید و حق معامله دارید مگر اینکه در قرارداد با شرط و قیدی این حق سلب شود .
در خصوص فروش ملک درحالیکه سند گم شده . اساس معامله بلااشکال است اما قاعدتا بعنوان فروشنده تعهد سند دارید و در جریان انتقال سند به خریدار بایستی اول روند اخذ سند المثنی طی شود تا بتوانید انتقال سند دهید

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

در صورت فروش فروش مال غیر و کلاهبرداری است و مشمول یک تا هفت سال حبس است

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
جهت اظهار نظر باید مدارک شما بررسی شود