مشاوره حقوقی رایگان - تصادف فوتی غیر عمد و صدمه بدنی غیر عمد

سلام در یک تصادف غیرعمد یک نفر فوت و یک نفر مصدوم شد و من 100 درصد مقصر شدم . با توجه به عدم سابقه کیفری بنده چه حکمی ممکن است برای من در نظر بگیرند ؟

پاسخ ها :

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

استان : خراسان رضوی


بر اساس مفهوم ماده 1 وتبصره 1 ماده 1 قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث، دارنده ،مسئول جبران زیان هایی است که بر اثر وسیله نقلیه یا یدک یا تریلر یا از محمولات آنها به اشخاص ثالث ( گرفتن خسارت در تصادفات ) وارد می شود.

نکته: در ماده 19 قانون فوق دارنده کسی است که از وسیله نقلیه استفاده می کند و باید بیمه نامه وسیله را به همراه داشته باشد. بر اساس مفهوم ماده، دارنده مسئول جبران زیان هایی است که بر اثر وسیله نقلیه یا یدک یا تریلر یا از محمولات آنها به اشخاص ثالث ( گرفتن خسارت در تصادفات ) وارد می شود.

در تبصره دو ماده یک قانون اصلاح قانون بیمه اجباری آمده است: مسئولیت دارنده وسیله نقلیه مانع از مسئولیت شخصی که حادثه منسوب به فعل یا ترک فعل او است، نیست.

به عبارتی در حوادثی که مطالبه زیان یا گرفتن خسارت در تصادفات ناشی از آن مشمول قانون اصلاحی است، می توان علیه مقصر حادثه طرح دعوا کرد. مقصود از مسبب حادثه شخصی است که مرتکب فعل قابل سرزنشی شده است. در واقع ممکن است بدون ارتکاب تقصیر هم تصادفی رخ دهد و زیانی به بار آید که در این صورت احتمال دارد شخص، بی گناه شناخته شود. پس مسئول جبران زیان وارده همیشه مقصر نیست.

ماده 16 قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه درخصوص تصادفی که منجر به کشته شدن فردی میشود بیان داشته است که :

"در حوادث رانندگی منجر به صدمات بدنی غیر از فوت، بیمه گر وسیله نقلیه مسبب حادثه یا صندوق تامین خسارتهای بدنی ، حسب مورد موظفند پس از دریافت گزارش کارشناس راهنمایی و رانندگی یا پلیس راه و در صورت لزوم گزارش سایر مقامات انتظامی و پزشکی قانونی بلافاصله حداقل 50 درصد از دیه تقریبی را به اشخاص ثالث زیان دیده پرداخت کرده و باقی مانده آن را پس از معین شدن میزان قطعی دیه بپردازند."

تبصره- در حوادث رانندگی منجر به فوت، شرکت های بیمه می توانند در صورت توافق با راننده مسبب حادثه و ورثه متوفی، بدون نیاز به رأی مراجع قضائی، دیه و دیگر خسارت های بدنی وارده را پرداخت نمایند.

به یاد داشته باشید که درحوادث رانندگی منجر به فوت شرکت های بیمه می توانند در صورت توافق با راننده مسبب حادثه و وراث متوفی بدون نیاز به رای مراجع قضایی، دیه و دیگر خسارت های بدنی وارده را پرداخت کنند.


16:50:02   1401/2/30

موافق (0) مخالف (0)

حسین محمدحسینی

حسین محمدحسینی :

استان : فارس


با اخذ رضایت، حبس شما ب جزای نقدی تبدیل ممکن است بشود


01:18:42   1401/3/4

موافق (0) مخالف (0)


تصادف منجر به فوت تصادف

سوالات مرتبط

پرداخت دیه
سلام و عرض ادب و ممنون از سایت بسیار خوب در تصادف منجر به فوت با عابر ،،، خودرو بدون بیمه 50 درصد عابر مرحوم 50 درصد مقصر شدن نحوه دریافت دیه چگونه است آیا عابر دیه کامل باید بگیره در کل ...
تصادف
با سلام و احترام و خداقوت داداش من در سال 86 در حال رانندگی با موتورسیکلت به زمین خورده و فوت میکند بعد از 2 ماه شخصی اعلام میکند که داداش شما را کامیون بهش زده و متواری شده و گفته من حاضرم شهادت بد...
تقصیر اداره راه در تصادف منجر به فوتی
با سلام خودرویی حدود ساعت ده شب از یه جاده برون شهری در حال عبور بوده است چرخش وارد شانه جاده می شود، کنترل از دست راننده خارج می شود و از سمت چپ وارد فرورفتگی نهر مانند و پس از آن وارد لاین روبرو می...
شکایت از ماشین باری
با سلام من در یکی از روستاهای شهرستان هشتگرد در استان البرز زندگی میکنم که در کوچه فرعی روستا ساکن هستیم تقریبا دوماه پیش یک ماشین باری ولوو شش چرخ به شماره ....... جلو درب خانه زیر کرد و فرار کرد ماد...
تصادف منجر به فوت
سلام. من تصادفی داشتم که منجر به فوت راننده مقابل شد و همچنین هردو خودرو کاملا در آتش سوخت. طبق کروکی راهنمایی و رانندگی مقصر راننده فوت شده شناخته شد. با توجه به اینکه دیه فوت راننده شامل وراث می شود...