مشاوره حقوقی رایگان - مرور زمان شکایت جرم افترا

سلام. من با یک شخص در مغازه ام شریک بودم و این شخص کارت خوان برادرش را گذاشته بود که کارت بانکی و توکن این حساب در مغازه بود و روزی 2 میلیارد تومان تو حساب پول بود من برداشتم چند ماه بعد وقتی از فرودگاه به ترکیه میرفتم منو به جرم برداشت غیرمجاز دستگیر کردن و بعد از برسی بازپرس محترم قرار منع تعقیب صادر شد و مشخص شد‌ پول ها مال منه و صاحب حساب به دروغ شکایت کرده و تاریخ صدور حکم 97/10 می باشد الان دوباره به عنوان دیگر شکایت کرده میخواستم ببینم الان میتونم به جرم افترا شکایت کنم یا مرور زمان شده؟

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
شکایت تهمت و افترا به نظر مشمول مرور زمان شده است.
از طرفی برای شکایت تهمت و افترا باید سوءنیت شاکی در طرح شکایت را باید اثبات بشه .

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

بابت اون شکایت میتونید ولی بعیده مجازات شود، ولی صبر کنید تا نتیجه شکایت بعدی مشخص شود بعد شکایت کنید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود چنان‌چه یکسال بیشتر نگذشته است تحت عنوان افترا قابل تعقیب اند نتیجه قابل پیش بینی نیست بستگی به مدارک و اوضاع و احوال پرونده دارد و رویه شعبه
باید سونیت احراز شود به صرف آنچه در سوال آمده است بنظر محرز است

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

باسلام و احترام ،،،
نظر به اینکه موضوع مشمول مرور زمان شده و قابل پیگیری نیست و از طرفی هرکسی حق هرگونه شکایت دارد برای احقاق حقش صرف‌نظر از این موضوع علیرغم اینکه شکایت مشمول مرور زمان هم نشود و و پیگیری نمایید بلحاظ عدم تحقق سونیت رکن معنوی تحقق جرم نتیجه‌ای حاصل نخواهد شد پیشنهاد می شود از شکایت اخیر ایشان با ارایه دلایل و استناد به منع تعقیب از حقوق خود دفاع نمایید.

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

فعلا از شکایت مطروحه دفاع کنید اگر برائت شما ثابت شد با اثبات سوء‌نیت ایشان شکایت افترا و اعاده حیثیت نمایید. شکایت گذشته را ضمیمه و پیوست کنید که نشان دهید این کار ایشان مسبوق به سابقه است.

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
مشمول مرور زمان شده است

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

چنان‌چه یکسال بیشتر نگذشته است تحت عنوان افترا قابل تعقیب اند نتیجه قابل پیش بینی نیست

محمدمهدی ترحمی

جناب آقای محمدمهدی ترحمی:

با سلام و احترام مشمول مرور زمان گردیده است

محسن  مرادي

جناب آقای محسن مرادي :

سلام اگر شخص با سونیت خاص و به قصد آزار و اذیت شما شکایت کرده باشد حق شکایت شما محفوظ است

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام از تاریخ منع تعقیب باید ظرف یکسال اقدام شود

مهدي  داودي

مهدي داودي :

به لحاظ گذشت زمان قابل پیگیری نیست

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

جرم افترا جز جرایم قابل گذشت هست که دارای مرور زمان یکساله از آخرین اقدام قانونی یا از زمان توهین می‌باشد به نظر شکایت در این مورد نتیجه ندارد

حدیثه علیمی

سرکار خانم حدیثه علیمی :

باسلام.
نسبت به قبلی قابل شکایت نیست. یک سال فرصت شکایت هست
نسبت به شکوایه جدید ایشون می توانید شکایت کنید. به شرطی که در شرح شکوایه عنوان اتهامی را به شما بدون دلیلی منتسب کرده باشد.

جواد پولادی چقادری

جناب آقای جواد پولادی چقادری :

سلام با توجه به اینکه جرم افترا از جرائم قابل گذشت می باشد صرفا شما از تاریخ وقوع جرم به مدت یک سال حق شکایت داشتید که الان دیگه مشمول مرور زمان شده

يحيي  چقازردي

جناب آقای يحيي چقازردي :

باسلام شما اگر سونیت ایشان رو ثابت کنید بعداز قطعیت تصمیم یا در دادسرا یا در کیفری 2 با طرح شکواییه به دادسرا میتونید طرح دعوا کنید البته عرض کردم بعداز این شکایت فعلی که مجددا علیه شما مطرح کرده

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

اولی مشمول مرور زمان شده است برای دومی هم باید صبر کنید تانتیجه مشخص گردد با اثبات سو نیت امکان شکایت می باشد

پوریا مجیدیانی

جناب آقای پوریا مجیدیانی:

با سلام
با توجه به ماده 106 قانون مجازات اسلامی خیر