مشاوره حقوقی رایگان - سهم الارث فرزند

با سلام و خسته نباشید خدمت تمامی دست اندر کاران این سایت واقعا ممنون و متشکر انشالله خداوند به شما خیر و برکت و عاقبت به خیری عطا بفرماید
مشاوره و سوال این جانب راجع به سهم ارث سه کودک یتیمی هست که از دیه پدرشان و همچنین خانه پدرشان که متاسفانه هیچ سهمی بهشون تعلق نگرفت هست بنده نیز هیچ نسبتی با این بچه ها ندارم ولی دوست دارم اگر راهی وجود داشته باشه واقعا کمکشان کنم اصل موضوع از این قراره که چند سال پیش بر اثر سانحه تصادف پدر این خانواده از دنیا رفت و بعد از فوت همسر ایشان و مادر این سه کودک یتیم به دادگاه مراجعه و درخواست مهریه نمود که رای صادره دادگاه نیز بر این قرار بوده که مبلغ کل دیه و همچنین خانه ای که متعلق به پدر این کودکان بوده بعنوان مهریه به مادر این بچه ها تعلق گرفته و در حال حاضر هیچ گونه سهمی به این کودکان تعلق نگرفته و بنده فکر میکنم که این به دور از انصافه البته در حال حاضر مادر بچه ها با بچه ها تو همون خونه زندگی میکنند ولی بخاطر سن کم مادر هر آن ممکنه که مادرشون مجدد ازدواج کنه و این بچه ها دچار مشکلات زیادی بشن لازم به ذکر هست که پدر و مادر فرد فوت شده در قید حیات هستند و به آنها نیز هیچ سهمی تعلق نگرفته است میخواستم بدونم آیا راه قانونی وجود داره که حق این بچه ها را بشه بهشون برگردوند اگه هست لطفا راهنمایی کنید تا بنده هم بتونم کمکی به این سه کودک یتیم بکنم با تشکر از شما

پاسخ ها :

صالح کاوری

جناب آقای صالح کاوری:

با سلام با فرض سوالی که مطرح نموده اید از انجائی که پس از فوت متوفی وبا دفن میت وکسر هزینه های تدفین ودیون شرعی لازم وواجب است بدوا دیون متوفی از محل ماترک پرداخت گردد ومهریه زن جز دیون ممتازه بحساب می آید ودیه نیز بعنوان مال متوفی در زمره ماترک قرار می گیرد لذا اقدامات مادر فرزندان صغار منطبق بر موازین شرعی وقانونی بوده وهیچگونه تخطی صورت نگرفته است البته در صورتی که مالی مازاد بر میزان مهریه باقی بماند سهم الارث مادر فرزندان یک هشتم وهریک از پدر ومادر متوفی یک ششم ومابقی بین فرزندان بگونه که سهم پسر دوبرابر دختر تقسیم می گردد موفق باشید .