مشاوره حقوقی رایگان - با سلام و درود بابت اخذ وامم سندی را از نفردیگری به ضمانت گذاشتیم دو فقره چک به ایشان داده شد..

با سلام و درود بر شما
سال 1396بابت اخذ وام چون سند نداشتم سند نفر دیگری را به ضمانت گذاشتم و 10 درصد از وام نیز به صاحب سند پرداخت گردید و دو فقره چک بیش از دو برابر قیمت کارشناسی خانه در وجه صاحب سند به ایشان داده شد از سال 96 تاکنون با پرداخت سود به بانک وام را تمدید کرده ام مدتی است صاحب سند درخواست سندش را کرده که متاسفانه فعلا نمی توانم کل وام را یک جا تسویه نمایم و سندش را ازاد کنم و اخیرا ایشان یکی از چک ها را به شرخر سپرده برگه کرده و مطالبه وجه و تامین خواسته زده است حال سوال اینجاست
1 بنده چه دفاعی می توانم داشته باشم که این چک بابت موضوع برگشت سند بوده (البته در قرارداد املاک شماره چک ها نوشته شده)
2 با توجه به اینکه 10 درصد از وام به صاحب سند پرداخت شده ایا می توانم اصل مبلغ چک را زیر سوال ببرم مبنی براینکه مثلا از کل چک ده درصدش پرداخت شده و من به ایشان این مبلغ که در چک امده بدهکار نیستم
3 ایا ایشان می تواند چکی که موضوع قراردادمان بوده و بابت برگشت سند بوده به غیر واگذار نماید و شخص دیگر ان را مطالبه نماید با تشکر

پاسخ ها :

صالح کاوری

جناب آقای صالح کاوری:

با سلام در صورتی که چک در قالب قرردادی تحویل دارنده شده وحق واگذاری ومطالبه وجه انرا از خود سلب نموده باشد می توانید شکایت خیانت در امانت مطرح وفغلا از هرگونه اقدام وی چلوگیری کنید . ودر صورتی که موضوع نیز جنبه ربوی داشته باشد نیز قابل طرح خواهد بود .موفق باشید