مشاوره حقوقی رایگان - سهم ارث همسر

باسلام
پدر بنده در سال 1379 فوت کردند و در سال 82 انحصار ورثه انجام دادیم ولی در ملک ساکن بودیم تا الان که ملک را شهرداری خریده به قیمت 6500 میلیارد و خواهران بنده میگویند سهم یک هشتم ایشان از کل مبلغ باید پرداخت شود میخواستم بدونم قانون در این مورد چی میگه
ورثه:
یک پسر
چهار دختر
همسر مرحوم

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود زوجه با وجود فرزند یک هشتم از اموال منقول و قیمت اموال غیر منقول ارث می‌برد و

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

تمامی اموال متوفی بابد بین ورثه طبق قانون تقسیم شود حتی ورثه می‌توانند اجره المثل ملک در زمانیکه در تصرف شما بوده را هم مطالبه کنند

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام با توجه به اینکه سوال شما کلی است به طور خلاصه خدمت شما عرض می کنم

همسر مرحوم ابتدا می بایست شهریه ایشان و سایر مطالبات مالی ایشان پرداخت گردد و سپس نسبت به مازاد

همسر یک هشتم

پسر دو برابر دختر ارث می برد

هر شخصی که در منزل ساکن بوده و نسبت به سایر وراث نیز می بایست مبالغی را تحت اجاره بپردازد که نیاز به بررسی بیشتر است

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
نگفتید پدر بزرگ و مادر بزرگ هم در قید حیات هستند یا خیر ؟
در حالت کلی سهم همسر مرحوم معادل یک هشتم
سهم پسر دو برابر سهم یک دختر است
سهم هر دختر 14.6٪
سهم پسر 29.2٪
سهم همسر مرحوم 12.5٪

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام بله حتما

سهم زوجه 1/8 از تمام ماترک است و باید به زوجه پرداخت گردد

و اگر زوجه فوت نماید سهم الارث ایشان به تمام ورثه خواهید رسید

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

تا یک هشتم از اموال متوفی را ارث میبرد و مهریه اش از دیون ممتازه است و پسرها دو برابر دخترها ارث میبرند

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام همسر در این حالت یک هشتم ارث میبرد

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام قیمت کل باید گفته شود بعد محسابه صورت گیرد

فاطمه  زارع

سرکار خانم فاطمه زارع :

طبق قانون همسر یک هشتم وپسران دوبرابر دختر ارث می برند

فريدون  طاهري

فريدون طاهري :

یک هشتم سهم همسر مرحوم وبقیه به نسبت دو به یک بین پسر ودختر تقسیم میشود

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

اول یک هشتم قیمت برای همسر الباقی تقسیم بر 6 سهم حالا دختران هرکدام یک سهم ، پسر دوسهم

رشید عنایت تبار

جناب آقای رشید عنایت تبار :

با سلام و احترام
اگر منظور از سهم یک هشتم ایشان،سهم مادر می‌باشد اصولا یک هشتم سهم همسر از کل بهای ساختمان باید پرداخت شود

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

سهم زوجه 1/8 از ماترک است و باید به زوجه پرداخت گردد و مابقی ذکور دوبرابر اناث تقسیم میگردد

محسن جعفری

جناب آقای محسن جعفری :

با سلام
سهم مادر یک هشتم از قیمت ملک میباشد و سهم هر پسر دو برابر سهم هر دختر میباشد

احمد رضا کی پور

جناب آقای احمد رضا کی پور :

سهم زوجه: یک هشتم از اموال منقول و همچنین قیمت اموال غیر منقول است

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

ابتدا مهریه باید پرداخت شود. سپس یک هشتم زن و پسر دو برابر دختر.

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
بله ابتدا یک هشتم مادرتان را جدا کنید که اگر فوت کرده این یک هشتم بین همه تقسیم می شود و سپس بقیه را هم تقسیم نمایید . (یک هشتم از کل قیمت )