مشاوره حقوقی رایگان - تعیین و تکلیف مالکیت زوجه نسبت به املاک

باعرض سلام و ادب حضور وکلاء و کارشناسان گرامی خواهشمند است با عنایت به مطالب ذیل الذکر به سئوال پاسخ لازم را عنایت و راهنمایی لازم را مبذول و مرقوم فرمایید
مهریه زوجه مطابق با سند نکاحیه 110 عدد سکه تمام بهار آزادی است به همین دلیل جهت ادای دین و پرداخت مهریه زوجه یکماه قبل از تاریخ طلاق یک قطعه زمین کشاورزری و یک قطعه زمین مسکونی تحت مالکیت خود را طی بیع نامه های تنظیمی و منعقده فی ما بین به تملیک و تملک زوجه درآورده ام و ایشان در حضور شهود تعرفه شده به دفترخانه اسناد رسمی ( پدرش و خواهرش ) اقرار به وصول و دریافت تمامی 110 عدد سکه تمام بهار آزادی از صداق نکاحیه خویش داشته و در این سند محضری نیز صراحتا مرقوم گردیده که هیچگونه طلبی از بابت سکه مهریه بر ذمه زوج نمی باشد و در سال 1396صیغه طلاق فی ما بین انجام و اجراء گردیده است
در سال 1397 و 1398 زوجه اقدام به طرح و اقامه دعاوی متعدد به خواسته الزام به تنظیم سند رسمی ملک و اثبات وقوع بیع و ایفای تعهد مالی بابت بیع نامه های تنظیمی زمین کشاورزی و زمین مسکونی به طرفیت بنده را داشته و در متن دادخواست های تقدیمی به صورت کذب بیان داشته که (( ششدانگ املاک مذکور را از بنده به ثمن مقرر در بیع نامه های منعقده ابتیاع نموده و ثمن آن را نیز پرداخت کرده است و .... )) و با توجه به عدم مالکیت رسمی و ثبتی بنده در املاک مذکور دعاوی خود را مسترد لیکن شعب محترم رسیدگی کننده برای این املاک گزارش اصلاحی صادر و املاک فوق نیز طبق آراء صادره به زوجه تحویل داده شده است
در سال 1400 مجددا زوجه دعوی بر علیه بنده به خواسته الزام به تنظیم سند رسمی ملک مسکونی و اثبات وقوع عقد بیع به شعبه چهارم دادگاه عمومی حقوقی شهرستان بطرفیت بنده ارائه و تقدیم داشتند و در متن دادخواست تقدیمی نیز مرقوم داشتند که ملک مسکونی را از بنده خریداری کرده اند که پرونده مطرح رسیدگی قرار گرفت لیکن طبق مفاد متون دادنامه صادره از آن شعبه زوجه بیان داشته که فقط همین سیصد متر مربع زمین مسکونی را از بنده به جهت مهریه به صورت بیع نامه ای تملیک داشته که اکنون در تصرف ایشان است و دادگاه محترم رسیدگی کننده نیز به علت اینکه سابقا طی دادنامه مورخه 1398/05/08 شعبه دوم حقوقی برای این ملک مسکونی حکم قضایی ( گزارش اصلاحی ) صادر گردیده بود به دلیل وجود امر مختومه قرار رد دعوی را صادر که قرار صادره نیز در شعبه تجدید نظر عینا تایید گردیده است.
زوجه در تاریخ 1401/05/08 در پرونده جداگانه فی مابین در شعبه اول دادگاه عمومی حقوقی طبق صورتمجلس تنظیمی که ذیل آن به امضاء و تایید طرفین پرونده از جمله شخص زوجه و دادرس محترم رسیدگی کننده به پرونده رسیده است به صراحت طبق دفاعیات خود بیان داشته که موقع طلاق کلیه حقوقات مالی خود از جمله مهریه و نفقه و جهیزیه خود را بخشیده است
سئوال مطروحه: با توجه به صورتمجلس مذکور که زوجه در حضور قاضی محترم رسیدگی کننده بیان داشته که موقع طلاق مهریه خود را بخشیده است و ذیل آن را نیز به امضای خود گواهی و تایید نموده و با توجه به دادنامه شعبه چهارم که بیان داشته که فقط همین زمین مسکونی به مساحت 300 متر مربع را بابت تمام مهریه از بنده تملیک و در تصرف دارند آیا باز هم نسبت به املاک مذکور و خصوصا زمین مسکونی قانونا مالکیت دارند یا خیر؟
از شما سروران و وکلای گرامی و کارشناسان قضایی و حقوقی خواهشمند است پاسخ لازم و مقتضی را عنایت و مبذول فرمایید با عرض تشکر و احترام

پاسخ ها :

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

سلام علی رغم اینکه توضیحات شما مفصل بود اما تا اقرار نامه محضری ایشان و مبایعه نامه ها و دادنامه ها و گزارش اصلا حی را نبینم نمی توانم صراحتا نظر قاطع بدهم