مشاوره حقوقی رایگان - مغایرت امضا چک

‍‍سلام به اساتید محترم حقوقی
در یک شرکت پیمانکاری:اگه کسیکه صاحب چک خودش عمدا امضا نکند(حسابدار شرکت) وبدهد به شخصی دیگه(مدیر عامل شرکت)بدهد امضا کندحسابش هم موجودی نداشته باشد وچک برگشت خورده باشه وحکم غیابی صاحب چک صادر شود و ایشان تقاضای واخواهی بدهد که من امضا نکردم حالا که رفته کارشناسی خط مغایرت امضا تایید شده راحل برای اثبات و گرفتن حق ام چیست؟ منظورم این است که حسابدار شرکت چک خودش را عمدا بدهد به مدیر عامل شرکت يا شخصی دیگر امضا کند تا
مغایرت امضا شود. سپاسگزارم

پاسخ ها :

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام اگر شخص دارنده خواننده با حسن نیت باشد می بایست ادعای خود را اثبات کند

وحید قاسمی

جناب آقای وحید قاسمی:

در اینصورت چک دارای وصف کیفری می باشد

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

در یکی از پرونده هایم با موردی مشابه مواجه شدم.البته در آنجا نهایتا بعد از طرح چندین دعوی حقوقی و کیفری توانستیم با طرف مقابل سازش کنیم. اما این سازش زمانی اتفاق افتاد که ما توانستیم در یک پرونده کیفری در مرحله دادسرا موضوع را اثبات کنیم به زبان ساده مجبور شد وجه چک را بپردازد در غیر اینصورت گرفتار می شد در مورد شما به راحتی نمیتوان به این سوال پاسخ داد باید به جزییات پرونده اشراف داشت. اینکه چک مهر هم دارد یا نه؟اینکه شخص دیگری که چک را امضا نموده شناسایی شده یا قابل شناسایی هست یا نه؟اینکه قبلا اعلام مفقودی کردند یا نه؟اینکه منشا طلب قابل اثباته یا نه؟ و ....سوالات دیگری که همگی باید پاسخ داده شوند تا بتوانیم بگوییم چگونه میشود مشکل را برطرف نمود. موردی که ما در آن پرونده برخورد داشتیم صاحب حساب از کسبه بازار آهن شادآباد تهران بود و حساب همه مسایل را کرده بود چون مرتب با وکیل در ارتباط بود. به همین خاطر کار سخت بود اما در نهایت به لطف خدا و مهارت و تیزبینی بازپرسی محترم پرونده توانستیم دستش را رو کنیم و گیرش بیندازیم. با حداقل قراین به نتیجه رسیدیم.هیچ دلیلی وجود نداشت.صرفا یک برگ کپی دست موکل بود. نمیخوام منکر این واقعیت بشوم که تبحر و شم قضایی بازپرس کمک زیادی به ما کرد و فقط مهارت من بعنوان وکیل نمی توانست راهگشا باشد.متاسفانه این موارد بخاطر نقص قوانین ما پیش می آیند.در قانون چک به صورت سر بسته و ضمنی اشاراتی شده اما واقعیت این است که این مقدار کافی نیست.توکلتان به خدا باشد اغلب اوقات راه حل وجود دارد حسب تجربه می گویم همیشه یک سرنخ و ردی و اثری بر جای می ماند که با پیگیری آن حقیقت آشکار شود منتها باید تمام جوانب پرونده را سنجید.پاسخ بستگی به شرایط هر پرونده دارد.بهتر است با ارایه تمام مدارک و مستنداتتان به وکیل از او مشورت بگیرید.