مشاوره حقوقی رایگان - مالکیت ملک و چشمه

از دهه 1330 اهالی روستای ما که تعداد 40 خانوار بوده اند کلیه زمینها مرتعی زراعی و هر آنچه در این محدوده هست را با سند ثبت بصورت مشاع خریداری نموده اند اما در سرچشمه روخانه اطراف روستا قطعه زمین به مساحت سه هکتار را یکی از خانواده های روستا در سال 77 خریداری وعده ای نیز سهم خود را نفروخته و در فاصله صد متری چشمه ای قرار دارد که این شخص کلیه آب چشمه های اطراف را به داخل زمین که استخر ماهی دارد منتقل وادعای مالکیت میکند و سهم زمین همه رو به تصرف در آورده لطفا راهنمایی بفرمایید برای باز پس گیری چکار کنیم؟

پاسخ ها :

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

با سلام
کاربر گرامی چشمه متعلق به شرکت آب منطقه و دولت جمهوری اسلامی ایران است و در حالت کلی اخذ هر گونه مجوز جهت استفاده از آب چشمه و چاه آب و رودخانه و... از طریق شرکت آب منطقه ای باید انجام شود ،
اگر قرارداد عادی یا سند مالکیتی دارید وفق آن عمل خواهد شد در غیر اینصورت بهتر است موضوع را از طریق شرکت آب منطقه پیگیری کنید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
بابت زمین ها می توانید با عنوان تصرف عدوانی شکایت کنید و اگر چشمه نیز متعلق به همه باشد و نامبرده تصرف کرده باشد در خصوص چشمه نیز می توانید شکایت کنید.
برای آب چشمه می توانید از طریق شرکت آب منطقه‌ای نیز پیگیری کنید.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام اگر شما اسناد مالکیت یا مدرکی مبنی بر مالکیت دارید باید دادخواست حقوقی به طرفیت متصرف مطرح نمایید

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیاز به بررسی بیشتر و گفتگوی متقابل دارد تا اظهار نظر دقیقی به توان کرد

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود چنان‌چه اسناد و مدارک مستندی دارید علیه متصرف
میتوانید دادخواست دهید

جواد قدرتی

جناب آقای جواد قدرتی :

می توانید دعوای مزاحمت و رفع ممانعت از حق مطرح نمایید

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

باید از شرکت آب منطقه در مورد چشمه پیگیری کنید

يحيي  چقازردي

جناب آقای يحيي چقازردي :

دوست عزیز در خصوص آب چشمه چنانچه تعیین تکلیف از دادگاه خواسته بشه با موضوع رفع ممانعت از حق قطعا آب تقسیم بندی میشه و درخصوص زمین اگر ادعایی هست باید با مدرک مستنذد و تقاضای رفع تصرف اگر موفق نشدید با سند این بار خلع ید خواسته بشه نتیجه میگیرید.ولی رفع تصرف از جنبه ی کیفری چون از جرائم مستمر محسوب میشه و مرور زمان نداره ابتدائا شروع کنید

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

به اداره امور آب مراجعه کنید اداره امور آب و جهاد کشاورزی وطیفه دارند مشکل را حل کنند

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
در صورتی که شما سند مالکیت در اختیار دارید دادخواست به خواسته رفع تصرف عدوانی را به ثبت برسانید.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

برای آب چشمه می توانید از طریق شرکت آب منطقه‌ای نیز پیگیری کنید.اگر شما اسناد مالکیت یا مدرکی مبنی بر مالکیت دارید باید دادخواست حقوقی بدهید

نارنجی ثانی    سعید

نارنجی ثانی سعید :

باسلام به طرح دادخواست لازم و یا شکوائیه حقابه خودتون بگیرید

ساغر صمیمی فر

سرکار خانم ساغر صمیمی فر :

درود دعوی رفع مزاحمت مطرح کنید

سيدمرتضي  سيدخاوري لنگرودي

جناب آقای سيدمرتضي سيدخاوري لنگرودي :

اگر سرچشمه در ملکش هست ماده 96 قانون مدنی میگه چشمه مال اونه و در مالکیتشه، اما اگر دلیل بر حق انتفاع سایرین از سابق وجود داشته باشه با فرض احراز و اثبات در دادگاه اون هم حق استفاده خواهد داشت. باید دادخواست اثبات حق عین یا منفعت در چشمه به دادگاه محل وقوع ملک داد.

وحید قاسمی

جناب آقای وحید قاسمی:

می توانید بابت تصرف و ممانعت از حق از ایشان شکایت نمایید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام شما می بایست با مدارک و مستندات خود دادخواستی به طرفیت شخص متصرف طرح نمایید

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
از طریق شرکت آب منطقه ایی پیگیری نمایید

محمد  رضايي

جناب آقای محمد رضايي :

سلام بابت زمین ها می توانید با عنوان تصرف عدوانی شکایت کنید و اگر چشمه نیز متعلق به همه باشد و نامبرده تصرف کرده باشد در خصوص چشمه نیز می توانید شکایت کنید.