مشاوره حقوقی رایگان - انحصار وراثت

با سلام. شخصی در طول عمر خود فاقد داشتن سواد نوشتن و خواندن بوده است و برای نگارش وصیت نامه در زمان حیات خود تمام وراث را جمع نموده و در حضور تعداد زیادی شهود و دهیار و شورای وقت روستا وصیت نامه‌ای را تنظیم نموده و به امضای تمامی افراد (فرزندان، شهود و شورا و دهیار) رسانیده بعد از فوت مشخص گردیده تعداد از وراث هر کدام به صورت جداگانه و بدون اطلاع سایر وراث برای خود کاغذی را نوشته‌اند و سایر برادران و خواهران را از قسمتی از ملک (زمین مسکونی و باغ) محروم نموده‌اند و فقط اثر انگشت مالک اصلی را بر پای برگه وارد کرده اند و چند شاهد با توجه به آشنایی با فردی که به نفع آن است ( اقوام و آشنایان) رسانیده است اکنون زمان انحصار وراثت است رای دادگاه به چه صورت خواهد بود؟

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام طبق قانون وصیت تملیکی فقط تا 1/3 از تمام اموال نافذ است و وصیت زاید بر 1/3 غیر نافد و منوط به موافقت تمام ورثه میباشد

اگر وراث تقسیم نامه تنظیم کرده باشند باید تقسیم نامه به امضا تمام ورثه برسد و اگر بعضی از ورثه امضا نکرده باشند تقسیم نامه اعتباری نخواهد داشت و قابل ابطال میباشد

اگر بعضی از ورثه ، به نفع خود ، سندی تنظیم کرده باشند شما میتوانید ادعای جعل و استفاده از سند مجعول را مطرح نمایید و درخواست کارشناس خط و امضا برای بررسی سند را نمایید و

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
در خصوص اوراقی که ورثه برای خودشان تنظیم نموده اید شکوائیه جعل و استفاده از سند مجعول تنظیم نمایید

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اگر ثابت شود که جعلی بوده باطل است و علاوه بر ان به مجازات جعل نیز محکوم خواهند شد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
دادگاه با توجه به دفاعیات طرفین اظهارنظر خواهد کرد.

الهه محمدی

سرکار خانم الهه محمدی :

باسلام و احترام کاربر گرامی درخصوص انحصار وراثت فقط اسامی وراث حین الفوت متوفی ذکر می گردد ولیکن درخصوص تقسیم ترکه و اعتبار و عدم اعتبار وصیت موخر نتیجه قابل پیش بینی نمی باشد ولیکن1_وصیت صرفا تا یک سوم اموال نافذ است2_درصورتی که نسبت به اصالت اثر انگشت شک دارید می توانید تحت عنوان جعل و استفاده از سند مجعول طرح شکایت نمایید تا با ارجاع امر به کارشناسی اصالت اثرانگشت بررسی گردد.

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

سلام. افراد ذی نفع می توانند در زمان انتشار آگهی درخواست انحصاروراثت در مهلت قانونی وصیت نامه خود را ارائه و یا به آن اعتراض نماییند . در فرزندان را نمی توان از ارث محروم کرد . وصیت افراد نیز فقط تا ثلث مال معتبر است . در ضمن تاریخ وصیت نیز ملاک عمل است اگر یک نفر چند وصیت داشته باشد وصیت آخر ملاک عمل است. لطفا حضوری با وکیل دادگستری در محل خود نیز مشاوره فرمایید .

سمانه سبزی کار

سرکار خانم سمانه سبزی کار :

سلام اولا مورث نمیتونه وارث رو از ارث محروم کنه وراث میتونن انحصار وراثت کنند اگه وصیت نامه ای هست باید اثبات اونو از دادگاه بخوان و سپس تقسیم ترکه

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

وراث تقسیم نامه تنظیم کرده باشند باید تقسیم نامه به امضا تمام ورثه برسد و اگر بعضی از ورثه امضا نکرده باشند تقسیم نامه اعتباری نخواهد داشت و قابل ابطال میباشد

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

در انحصار وراثت فقط اسامی وراث و سهم الارث آنها قید میشود. در خصوص تقسیم اموال و برگه هایی که در دست دارند تصمیم گرفته نمیشود.
وصیت تا یک سوم معتبر است مابقی منوط به اجازه سایر وراث است.

فرشید محمدزاده عربلو

جناب آقای فرشید محمدزاده عربلو :

با سلام ، هیچکس نمی تواند وراث خود را از ارث محروم کند وصیت رسمی تنظیم شده در حضور دهیار و سایر وراث رسمی است

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

نتیجه بستگی به اسناد و مدارک مربوطه دارد
بنظر متوفی در زمان حیات خویش از وصیت رجوع کرده است

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

مورث نمی تواند عده ای از وراث را از ارث محروم نماید
تقسیم نامه نیز جهت اعتبار باید به امضای کلیه وراث برسد
وصیت نیز تا 1/3 اموال نافذ می باشد

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

شکایت جعل و استفاده از سند مجعول مطرح کنید