مشاوره حقوقی رایگان - تملک حیاط آپارتمان

با سلام . همکف مجتمع سه واحدی که دو طبقه فوقانی آپارتمان و زیر زمین بوده را خریده ام . چون فقط من مشرف به حیاط بودم طبق قولنامه شش دانگ حیاط را بمن فروخته اند . ولی در سند پارکینگ در حیاط به مساحت 12/5 متر درج شده . فروشنده اطمینان داده هیچکس حق استفاده از حیاط را ندارد و با دو طبقه فوقانی هیچ مشکلی ندارم ولی بعدا زیر زمین تغییر کاربری داده و به واحد تبدیل شده . یک تراس گوشه حیاط ساخته ولی به حیاط راه ندارد . صاحب زیر زمین که در سندش پارکینگ یا حیاط ندارد میخواهد از تراس راه پله به حیاط بسازد و برای تردد و پارکینگ و نشستن از حیاط استفاده کند . او حق چنین کاری دارد

پاسخ ها :

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

نیازمند رویت اسناد است در ضمن کسی نمتواند حیاط را به شخصی بفروشد

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
قانونا حیاط جزو مشاعات است و نمی توان آن را فروخت و همه ی تصرفات در آن باید به موافقت دیگر مالکین برسد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
حق استفاده اختصاصی از حیاط را ندارد.
شما نیز باید این حق را در سند قید کنید در غیر این صورت حیاط مشاع استو همه حق استفاده دارند.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام اول حیاط جز مشاعات است و نمیتواند در تملک یکی از مالکان قرار بگیرد مگر با موافقت تمام مالکان

و مالک آپارتمان موجود در زیرزمین ، نمیتواند بدون موافقت تمام مالکان و شهرداری راه پله به حیاط درست نماید

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

موارد و مسائل آپارتمان نشینی تا جای ممکن بهتر است مسالمت آمیز حل و فصل شود اگر افاقه نکرد و تاثیری نداشت آن زمان است که باید اقدام قانونی کرد

ژیلا قهرمانی

سرکار خانم ژیلا قهرمانی :

حیاط مشاع است مگر در سند مالکیت اختصاصی باشد

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

سلام. سوال شما ابعاد مختلفی دارد . ابتدا می بایست به صورتمجلس تفکیکی ساختمان رجوع نمایید . ملاک عمل همان صورتمجلس تفکیکی است . از سوی دیگر و عرف و رویه حیاط جز مشاعات است . بهتر است مدارک خود را حضوری به نزد وکیل دادگستری محل خود برده و مشاوره دقیق کسب نمایید .

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

طبق صورت مجلس تفکیکی و اسناد و مدارک کلیه مالکین می توان اظهار نظر کرد ولی در حالت کلی حیاط جز مشاعات است مگر اینکه فقط امکان استفاده یکی از مالکین در آن میسر باشد در این صورت اختصاصی آن مالک است

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

حیاط جز مشاعات است و نمیتواند در تملک یکی از مالکان قرار بگیرد مگر با موافقت تمام مالکان

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام واحترام ؛؛؛

در ماده 2 قانون تملک آپارتمان‌ها آمده است،

هر قسمت از آپارتمان را که در سند، مالکی برای آن عنوان نشده و همه ساکنین

به‌طور مشترک از آن استفاده می‌کنند، مشاعات ساختمان تلقی می شود و

این حق زمانی قابلیت اعمال دارد که امکان دسترسی به قسمت‌های مشاعی

برای مالکان ساختمان مقدور باشد. در غیر این‌صورت استفاده از این حق مقدور

نخواهد بود.