مشاوره حقوقی رایگان - آسیب به ملک همسایه در اثر اب دهی باغچه

با سلام. بنده یک خانه باغ قدیمی دارم که در طرف باغ این خانه زمینی بود که چندسالی است ساخته شده است. همسایه اعلام میکند در اثر ابیاری باغ، به دیوار خانه ان صدمه وارد شده است آیا بنده مقصر هستم؟ یا همسایه ای که در زمان ساخت خانه میدانست باغ زراعی کنار آن بوده و شناژ بندی درست نکرده است؟ باتشکر

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده به نظر همسایه مقصر است بخصوص اگر غیر مجاز ساخته باشد به جهت اینکه در بافت باغی نمی توان ساخت و ساز کرد.
توجه داشته باشید در اینگونه موارد موضوع به کارشناسی ارجاع میشه و نظر کارشناس ملاک است.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

باید کارشناسی شود تا موضوع مشخص شود قاضی با توجه به آن رای میدهد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام باید تامین دلیل انجام بشود تا توسط کارشناس رسمی موضوع بررسی بشود و

ابوذر  حسن زاده

جناب آقای ابوذر حسن زاده :

نظریه کارشناسی مهم است که چه کسی را مقصر بداند

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

اقدام به تامین دلیل کنید تا کارشناس نظر خود را در موضوع بیان کند

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

ابتدا تامین دلیل کنید تا کارشناس در خصوص نظر دهد سپس دادخواست مرتبط را ارائه دهید

علی تیرالوند یوسفی

جناب آقای علی تیرالوند یوسفی :

کارشناسی میزان و نحوه خسارت و تقصیر را مشخص می کند .

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

سلام. موضوع تخصصی است نظریه کارشناس یا هیئت کارشناسان ملاک عمل است.

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

معمولا کارشناس مقصر را تعیین میکند شما علی الاصول موقع کاشت نهال باید یک حریم مشخص از مرز ملک مجاور را مفروض دارید. به زبان خیلی ساده اقلا یک الی یک و نیم متر نهال را با مرز همسایه فاصله بدید چون اگه روی مرز یا خیلی نزدیک به مرز نهالکاری کنید موقع آبیاری آبی که پای درخت میریزید به ملک مجاور سرایت میکنه. قاعده کلی اینه که شما مالک مایملک خودتانید و مختارید هر کاری انجام بدید مشروط به اینکه عمل شما غیر متعارف و مضر به حال ملک مجاور نباشد. آب میدین آب از حریم ملکتان خارج نشود شما حق دارید خاک ملک خودتان را خیس کنید اما حق ندارید خاک ملک مجاورتان را خیس کنید اگه موقع آبیاری درختان آب به ملک مجاور سرایت میکنه به احتمال زیاد قصور از جانب شماست با توجه به اینکه همسایه اید پیشنهاد میکنم از طریق گفتگو و مصالحه مشکلتان را برطرف کنید.

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

بستگی به نظر کارشناس رسمی دارد ولی ظاهراً حق باشماست

مژگان صالح آبادی

مژگان صالح آبادی :

باید تامین دلیل و نظر کارشناس پس از بازدید، اخذ شود

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام اگر آبیاری به صورت متعارف باشد شما مقصر نیستید

مرتضی مرادیان

جناب آقای مرتضی مرادیان:

سلام شمامیتونین ازطریق تامین دلیل شورا وارجاع به کارشناس خبره جواب کارشناسی سوالتون رو بگیرین تا در دادگاه استفاده کنین

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
کاربر گرامی تعیین مقصر با کارشناسان رسمی دادگستری است

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

تقصیر با جلب نظر کارشناسی تعیین ومشخص میگردد

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
کارشناس متخصص در این زمینه با بازدید محل می تواند پاسخ شما را بدهد

امين  اميني زارع

جناب آقای امين اميني زارع :

بله جلب نظر كارشناس رسمي فرماييد

يحيي  چقازردي

جناب آقای يحيي چقازردي :

دوست عزیز گرچه این موضوع تخصصی و بسته به نظر کارشناس دادگستری در امور ساختمان و مستغلات داره اما خسارت به دیوار مجاور اگر از طرف شما باشه شک نکنید که درصورت درخواست دادگاه شما رو محکوم میکنه

معصومه فدایی

سرکار خانم معصومه فدایی :

درخواست تأمین دلیل از شورای حل اختلاف نمایید

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

نخیر ایشان مقصر است زیرا لازمه زمین زراعی کشاورزی و آبیاری است و معمولاً در بافتهای باغی نمی توان ساخت و ساز کرد مخصوصا اگر ساخت و سازغیر مجاز باشد در حال دوست که باید کوتاهی و قصور شما را اثبات کند و به نظر مشکل است

حسین منصورخاکی

جناب آقای حسین منصورخاکی :

سلام وقت به خیر
علی الاصول شخصی که در محل باغات خانه سازی کرده با علم‌ به این موضوع اقدام نموده و تقصیری متوجه شما نمی باشد مگر اینکه بنا به نظریه کارشناس دادگستری یا سایر قرائن این خسارت ناشی از اهمال حضرتعالی باشد.
علی ای حال اظهارنظر دقیق نیازمند بررسی و بازدید میدانی می باشد.

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

باید کارشناسی شود تا مقصر تعیین گردد

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام اگر نیتی در این خصوص نداشته‌اید می بایست کارشناس رسمی دادگستری موضوع را کارشناسی نماید