مشاوره حقوقی رایگان - زمین کشاورزی

با سلام. سوال بنده در مورد زمین کشاورزی که صاحب اصلی در قید حیات نیستن(حدود44سال)و همه فرزندان به غیر از یک برادر طی این چند سال به تهران مهاجرت کرده اند (آخرین برادر 20 سال مهاجرت کرده بقیه بیش از 20سال) اما همان یک برادر که مانده در شهرستان روی این زمین تا بحال کار کرده و باغی هم پرورش داده آیا این شخص می تواند ادعای مالکیت کند؟

پاسخ ها :

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

اگر زمین سند ندارد بله می تواند ادعای مالکیت به استناد تصرف چندین ساله خود نماید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام خیر اراضی متعلق به تمام ورثه میباشد و هر کدام از ورثه به نسبت سهم الارث ، ارث خواهند برد ولی شما اگر مخارجی برای نگهداری اراضی کرده اید میتوانید مطالبه نمایید و باید دادخواست اقامه نمایید

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

اگر سند بنام پدرشان نباشد بلی ولی حرام است چون بقیه برادران هم حق دارند ایشان فقط مالک درختان است و باید به الباقی ورثه هم اجرت‌المثل پرداخت کن