مشاوره حقوقی رایگان - حق عبور از زمین مجاور

سلام یک ملک کلنگی که از سمت شمال و جنوب به خیابان راه دارد و (دوبر) میباشد ،درسندش قید شده که از زمین مجاور (زمین ساخته نشده اما سند رسمی دارد) واقع در ضلع شرقی ملک کلنگی نیز حق عبور دارد .آیا پس از تخریب ملک و تبدیل آن به آپارتمان و (با توجه به دوبر بودن آن )آیا پس از تخریب و نوسازی و تبدیل به آپارتمان هنوز حق عبور از ضلع شرقی نیز برایش باقی است یا پس از تخریب و نو سازی از بین میرود؟
صاحب ملک کلنگی اصرار دارد که حق عبور از سمت شرقی دارد و میخاهد ملکش سه بر شود ...

پاسخ ها :

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

بستگی به متن صورتمجلس تفکیکی ملک مادر دارد

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام
باید به متن سند بررسی شود با این حال، در کل، حق عبور از زمین مجاور برای مالک یک ملک، اصلی‌ترین حقوقی است که مالک زمین مجاور می‌تواند داشته باشد.

بنابراین، اگر در سند ملک کلنگی شما از حق عبور از زمین مجاور در ضلع شرقی نیز قید شده است، پس این حق برای شما باقی است و نوسازی و تبدیل به آپارتمان نباید این حق را از بین ببرد. با این حال، در مواردی که سند ملک کلنگی و زمین مجاور وضعیت قانونی و شرایط تفاوت دارند، ممکن است به مشکلاتی برخورد کنید.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام به شهرداری مراجعه نمایید تا با بررسی نقشه تفکیکی املاک ، حق عبور مشخص گردد