مشاوره حقوقی رایگان - ارائه دادخواست در کدام شهر؟ خواهان یا خوانده؟

خواهان ساکن شهری در جنوب و خوانده در شمال کشور است. برای اذیت کردن خوانده.
خواهان در شورای حل اختلاف یکی از شهرهای کوچک جنوب کشور اقدام به ارائه دادخواست با دلایلی ضعیف نموده و ادعای دریافت خسارت 4 ميليون تومنی دارد.سهل انگاری ادعایی در یکی از شهرهای شمال اتفاق افتاده آیا می‌توان ایرادی به این طرز ارائه دادخواست گرفت؟
اگر خوانده دراین شهر موقع رسیدگی حضور نیابد چه اتفاقی می‌افتد. ممنونم از لطفتون امیدوارم همیشه سربلندو پیروز باشید.

پاسخ ها :

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
اصولا مرجع صالح برای دادخواست شهری است که خوانده در آن سکونت دارد مگر در موارد استثنایی ، و خوانده می تواند ضمن ارسال یک لایحه حقوقی به شعبه مربوطه این ایراد را عنوان نماید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
معمولاً دادگاه محل سکونت خوانده صلاحیت رسیدگی به پرونده را دارد.
اگر امکان رفت و آمد ندارید می توانید از دفتر خدمات قضایی لایحه ارسال کنید.

پریسا عطاریان

سرکار خانم پریسا عطاریان:

خوانده می تواند با ارائه مدارک اثبات کند ساکن شهر دیگریست و تقاضای ارسال پرونده به آن شهر را بدهد

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

میتوانید ایراد صلاحیت بگیرید از طریق لایحه الکترونیکی

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام اینکه قانون چه راهکاری دارد و اینکه چه راهکاری برای این مورد وجود دارد بله می‌توان اقداماتی کرد مشاوره تلفنی یا حضوری هماهنگ کنید

سمیرا قهرمانی

سرکار خانم سمیرا قهرمانی :

دادخواست باید در محل اقامت خوانده مطرح شود. خوانده باید ضمن یک لایحه شهر اقامتگاه خود را اعلام و تقاضا صدور قرار عدم صلاحیت محلی و ارسال پرونده جهت رسیدگی در دادگاه محل اقامت خویش را داشته باشد.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
برای این که بتوان از چنین دادخواستی ایراد شکلی گرفت بهتر است مفاد دادخواست مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد.

ام سلمه شمس ناطری

سرکار خانم ام سلمه شمس ناطری :

با سلام
در دعاوی حقوقی اصولا محل اقامت خوانده صالح می باشد مگر مواردی

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

بهتر است محتوای دادخواست خوانده شود تا با گفتگوی متقابل اظهارنظر دقیقی بتوان کرد

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

دادگاه اقامتگاه خوانده صلاحیت دارد ایراد عدم صلاحیت مطرح کنید

علی افخمی

جناب آقای علی افخمی :

لایحه ای از طریق دفاتر خدمات قضایی به شعبه رسیدگی کننده ارسال کنید و ضمن ایراد به صلاحیت محلی ، آدرس خود را عنوان کنید

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

بستگی به موضوع پرونده دارد علت دریافت خسارت چیست آیا قرارداد است یا واقعه حقوقی واقع شده در همان شهر جنوبی؟؟؟
ولی اصولادادخواست باید در شهر محل اقامت خوانده اقامه گردد

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

سلام. دادگاه رسیدگی کننده به دادخواست مطالبه وجه، دادگاهی است که محل اقامت خوانده در آن قراردارد.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اصولا محل اقامت خوانده صالح می باشداگر امکان رفت و آمد ندارید می توانید از دفتر خدمات قضایی لایحه ارسال کنید.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام در دعاوی حقوقی محل سکونت خوانده در دعاوی بازرگانی محل سکونت خوانده یا تحویل مال یا محل تنظیم قرارداد در دعاوی کیفری محل وقوع جرم صالح به رسیدگی است

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
باید دید دادگاه جنوب صالح به رسیدگی است یا خیر
طی لایحه تخصصی می‌توان اقدام کرد...