مشاوره حقوقی رایگان - دادخواست ابطال معامله - فرار از دین

بنام خدا و با سلام. پس از مطالبه مهریه. همسرم داراییهای خود را کتمان نمود و بنده فقط توانستم انتقال خودرو از طرف ایشان را تنها یک روز پس از دادخواست مهریه اثبات نمایم. با توجه به اینکه مال قابل شناسایی از او برای من امکان پذیر نیست. اگر دادخواست ابطال معامله بدهم آیا راهی برای رسیدن به حقم وجود دارد یا نه. یعنی اینکه باید به دادگاه مالی از ایشان برای توقیف معرفی نمایم یا معامله ابطال می شود. در ضمن همسرم واقعا خودرو را فروخته است و از زمان معامله 2سال گذشته است.. و مال دیگری از او سراغ ندارم. آیا شکایت کیفری فرار از دین من را به جایی می رساند. لطفا راهنمای کنید. متشکرم.

پاسخ ها :

محمدهادی معماری

جناب آقای محمدهادی معماری:

سلام. معامله به قصد فرار از دین تنها زمانی قابل ابطال هست که صوری باشد. یعنی اینکه واقعا قصد انتقال وجود نداشته باشد.از طرفی دیگر، با توجه به مشکلاتی که در طرح و تعقیب شکایت کیفری تحت عنوان معامله به قصد فرار از دین وجود دارد، توصیه بنده این هست که این اقدام را انجام ندهید و همان پرونده حقوقی را ادامه بدهید و در صورتی که اموالی پیدا نشد با توسل به ماده 3 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی حکم جلب بگیرید و نهایتا ً مهریه را به صورت مقداری نقد و مابقی اقساط دریافت خواهید کرد. البته زیاد نگران نباشید، چون شما از خانم هایی که الان می خواهند اقدام به مطالبه مهر خود نمایند خیلی خوش شانس تر هستید و با توجه به قانون جدید اگر خانمی قصد مطالبه مهریه را داشته باشد باید ابتدا به اجرای اداره ثبت مراجعه و در صورتی که پس از شش ماه اموالی از زوج پیدا نشود می تواند درخواست اجرا را مسترد و به دادگاه مراجعه کند.
موفق باشید