مشاوره حقوقی رایگان - پس گرفتن ارث بخشیده شده

سلام. نزدیک 26 سال پیش عمه هام و عمو هام 2هزار متر زمین بخشیدند به پدرم (چون مادر بزرگم بیمار بود و پدرم تا 25 سالگی تمام کارای اون رو تنهایی میکرد و حتی دیپلم هم نگرفت و 25 سالگی سربازی رفت) و امضا و اثر انگشت هم ثبت کردند.
ایا اگه بخوان پس بگیرن میتونن چون الان ارزش زمین رفته بالا!؟
و اگه ما زمین هارو ندیم از نظر شرعی گناه محسوب نمیشه؟

پاسخ ها :

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

اگر مدارکی دال بر نگهداری مادرش در قبال این زمین دارد ارایه دهد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

رجوع از هبه امکان دارد مگر اینکه هبه معوض باشد بنابراین در صورتیکه بتوانید اثبات کنید این هبه در قبال نگهداری مادربزرگ بوده امکان رجوع نیست

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
با وجود عین موهوبه هبه قابل رجوع است
مگر تغییراتی درآن ایجاد شده با‌شد یا موارد ماده 803محقق شده با‌شد
موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و گفتگوی طرفینی را می‌طلبد

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

بستگی به سند و مدرک او امضا و اثر انگشت ایشان دارد تا ببینیم پای چه چیزی را امضا کرده اند چگونه بخشیده اند از نظر شرعی گناهی به حساب نمی آید چون به هر حال ایشان آن را بخشیده اند

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

اگر بصورت هبه انجام گرفته رجوع از آن تابع شرایطی است

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام بستگی به نوع و مفاد قرارداد خواهد داشت و باید مشخص گردد که انتقال در قالب چه نوع عقدی بوده است . بیع ، هبه ، صلح معوض یا صلح بلاعوض و سپس شما با توجه به نوع قرارداد ، اقدام قانونی انجام بدهید

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

سلام. بله تحت شرایط قانونی هبه قابل رجوع است .
پیشنهاد می شود ،مدارک خود را نزد وکیل دادگسترب ببریدتا متن هبه نامه را مطالعه نماید. مشاوره حضوری دقیق دریافت دارید .

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
در نظر داشته باشید اگر در قالب عقد هبه زمین به پدر شما بخشیده شده باشد امکان رجوع از هبه وجود دارد و عمه و عموهای شما می توانند با طرح دعوا در دادگاه زمین را از پدر شما پس بگیرند. از سوی دیگر قانون جمهوری اسلامی ایران بر اساس فقه امامیه تنظیم شده است بنابراین مخالفت با آن، مخالفت با شرع به حساب خواهد آمد.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر بخشیده باشند در صورتی که پدرتان در قید حیات باشد می توانند رجوع کنند ولی اگر فوت کرده باشد قابل رجوع نیست.
پدرتان اگر درقید حیات است بهتر زمین را به شما انتقال دهد که در این صورت قابل رجوع نیست.

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

بستگی به نوع بخشش دارد که آن زمان انجام داده اند اگر حیوان باشد رجوع از هبه امکان پذیر است تحت شرایط اما اگر صلح باشد امکان پذیر نیست

سمیرا قهرمانی

سرکار خانم سمیرا قهرمانی :

شرعش را باید از ملاها بپرسید دوست عزیز، ولی از نظر قانونی ، قرارداد فی مابین باید مورد بررسی قرار گیرد.

بهجت  اسماعيلي

سرکار خانم بهجت اسماعيلي :

متن مبایعه نامه را یک وکیل مطالعه نماید.نوشتن متن خیلی اهمیت دارد.

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
در صورت اثبات اینکه هبه در قبال نگهداری از مادربزرگ بوده خیر
برای اطلاع از حکم شرعی باید نظرمرجع تقلید تان را در این خصوص جویا شوید چرا که وکلا تنها می توانند در خصوص بعد حقوقی اظهارنظر داشته باشند

ام سلمه شمس ناطری

سرکار خانم ام سلمه شمس ناطری :

با سلام
بستگی به قرارداد فی مابین دارد. در صورتی که هبه باشد تحت شرایطی امکان رجوع از هبه وجود دارد.

وحید قاسمی

جناب آقای وحید قاسمی:

کاملا بستگی به نوع قراردادی دارد که به موجب آن به پدر شما زمین را داده اند اگر در قالب هبه بوده باشد امکان رجوع از هبه وجود دارد مگر تحت شرایطی که نمی شود ولی اگر بتوانید اثبات نمایید که این انتقال زمین در قالبی مانند صلح بوده است چون صلح عقد لازم محسوب میشود امکان رجوع از آن و پس گرفتن مال الصلح وجود ندارد

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

با سلام و احترام

جهت اظهارنظر باید موضوع بررسی شود ..

یک وکیل

بستگی دارد موضوع بر اساس چه عقدی صورت پذیرفته است و نیاز به برسی بیشتر دارد

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
پاسخ سوال ابعاد متعددی دارد تماس بگیرید