مشاوره حقوقی رایگان - مستاجر مالک را آزار میده

سلام خدمت وکلای عزیز و گرانقدر.
من یک واحد آپارتمان خریده ام مبلغ 150 میلیون تومن از پول آپارتمان کم داشتم که صاحب آپارتمان گفت من یک سال به قیمت 150 ازت رهن میکنم. خلاصه در دفتر خانه سند هم زدیم سند به اسم من صادر شده.
داخل مبایعه نامه نوشته شده درصورت عدم اجرای تعهد روزی 200 هزار تومن طرفین باید بپردازند. بعداز سند زدن به مستاجر گفتم یک ماه مانده به تخلیه خانه من مستاجر جدید پیدا کنم خونه رو اجاره بدم 150 میلیون تومن شمارو از مستاجر جدید بگیرم بدم به شما.. الان این مستاجر میگه تا روز تخلیه من نمی‌گذارم کسی بیاد خونرو ببینه که اجاره کنه.
دوتا سوال دارم اول سوالم اینه اگر نتونم روز تخلیه پول مستاجر را بدهم مستاجر می‌تواند روزی 200 هزار تومن از من خسارت بگیرد؟ چون در مبایه نامه روزی 200 تومن عدم تعهد نوشته شده ولی در اجاره نامه جدید فقط نوشته شده اگر مستاجر روز تخلیه نتواند تخلیه کند روزی 200 هزار تومن باید بپردازد و از عدم اجرای تعهد طرفین حرفی زده نشده.؟ سوال دوم مستاجر اذیت میکنه و نمیگذاره من مستاجر جدید به خانه ببرم تا خانه را اجاره کنن باید چیکار کنم میتوانم از دستش شکایت کنم که مانع اجاره خانه می‌شود؟ درضمن داخل اجاره نامه ای که از اینترنت گرفتم چاپ کردیم ندر یکی از بند هاش نوشته شده همه خیارات از جمله خیار غن فاحش و احفش از مستاجر اسقاط گردیده است. ینی مستاجر هیچ گونه اختیاری نداره.. باز با این اوصاف می‌تواند مانع اجاره بشود

پاسخ ها :

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

اگر در موعد تخلیه نکند و شما 150 را بهش ندی روزی 200 به هیچکدام تعلق نمی گیرد

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

سلام. 1- ملاک قرارداد اجاره فی مابین ملاک عمل است .
2- خیر نمی توانید طرح شکایت کنید .

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
مفاد قرارداد حائز اهمیت است
با سزايي طرح شکایت متصور است....

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام باید قرارداد ها به دقت مطالعه و بررسی شود

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام ظاهرا خیر قرارداد اجاره ارتباطی به مبایعه‌نامه ندارد شما به تمام تعهدات مقرر در مبایعه‌نامه عمل کرده اید

و اگر در قرارداد اجاره وجه التزام روزانه تعیین شده باشد و شما به تعهدات مقرر در قرارداد اجاره عمل ننمایید شما باید وجه التزام را پرداخت نمایید

علی تیرالوند یوسفی

جناب آقای علی تیرالوند یوسفی :

جهت بررسی دقیق تر تماس تلفنی برقرار بفرمایید .

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگر در قرارداد اجاره وجه التزام روزانه تعیین شده باشد و شما به تعهدات مقرر در قرارداد اجاره عمل ننمایید شما باید وجه التزام را پرداخت نمایید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
تا زمانی که مدت اجاره تمام نشده مالک نمی تواند برای بازدید مشتری ببرد و مستاجر این حق را دارد تا اتمام قرارداد مانع شود.

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

آنچه در قرارداد ذکر شده مهم است

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
طبق شرایط مبایعه نامه و اجارنامه هر کدام مستقلا عمل می شود و ربطی به هم ندارند .

محمد ضرابیه

جناب آقای محمد ضرابیه :

سلام
پاسخ سوال 1: بله
پاسخ سوال 2: خیر نمی توانید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
جهت ارائه اظهار نظر دقیق حقوقی لازم است که کلیه اسناد و مدارک مرتبط با موضوع مورد بررسی و کنکاش قرار گیرد تا پاسخی متناسب را دریافت کنید .

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

باید متن اجاره نامه بررسی شود تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام

با توجه به مبایعه نامه و قرارداد اجاره، در صورتی که شما قبل از تاریخ تخلیه خانه، مستاجر جدیدی پیدا کرده و با او قرارداد اجاره مناسبی بسته باشید، مستاجر فعلی موظف به تخلیه خانه خواهد بود. اما، در صورتی که شما قادر به پیدا کردن مستاجر جدید نباشید و مستاجر فعلی اصرار دارد که تا تاریخ تخلیه خانه متعهد به پرداخت اجاره باشد، شما باید بر اساس شرایط قرارداد اجاره با مستاجر فعلی خود به توافق برسید.

در مورد سوال اول شما، باید به مبایعه نامه و قرارداد اجاره توجه داشته باشید که در آن هر دو، مقرر شده است که در صورت عدم اجرای تعهد، طرف مقابل می‌تواند از طرف دیگر خسارت بگیرد. اما برای اینکه از مسئولیت‌های خود در قبال این موضوع مطمئن شوید، بهتر است متن آن را به وکیل نشان دهید

در مورد سوال دوم شما، مستاجر فعلی شما نمی‌تواند شما مانع اجاره خانه به دیگران شود. از طرفی حق دارد اجازه بازدید خانه را هم ندهد