مشاوره حقوقی رایگان - چک

با سلام
احتراماً بنده 30 سال پیش یک فقره چک بابت خرید گندم به شخصی دادم طی این سی سال ایشان هیچگونه اقدامی روی چک انجام ندادند و چک را فرم نیز نزده‌اند اکنون پس از گذشت سی سال مراجعه کردند و تقاضای پول می نمایند و می‌خواهند شکایت کنند آیا میتواند شکایت کند و آیا بنده راهی دارم که به ایشان ندهم

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
وجه چک قابل مطالبه است مگر اینکه شما ثابت کنید این مبلغ را واریز کرده اید که باید دادخواست استرداد لاشه چک بدهید.
توجه داشته باشید خسارت تاخیر قابل مطالبه نیست.

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام و احترام به نطر میسرد بعد 30 سال حتی آثاری از مبالغ چک وجود نداشته باشد بله راهکار دارد تماس تفلمس هماهنگ کنید

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

باید دید علت صدور چک چه لوده اگر امانی باشد و موضوع ان منافی سده باسد مجددا قابل مطالبه نیست

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

بله مطالبه می‌توانند کنند ولی خسارت شامل ایشان نمیشود

پریسا عطاریان

سرکار خانم پریسا عطاریان:

بله میتوانند دادخواست مطالبه وجه علیه صادرکننده ثبت نمایند

علی افخمی

جناب آقای علی افخمی :

بله میتواند.اما توجه نمایید که چک ماهیت تجاری خویشش را از دست داده است و تبدیل به سند عادی شده است و نیاز به اثبات دارد.اگر مطالبه ادامه پیدا کرد حتما به صورت حضوری با همکاران وکیل شهرتان مشورت نمایید

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

خیر اگر به سی راضی شود خوبه در غیر این صورت به حدود 300 میلیون تبدیل شده

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

در هر صورت باید مبلغ چک را پرداخت کنید و گر نه می‌توانند شکایت کنند

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

چک مشمول مرور زمان نیست و از تاریخ چک مشمول خسارت تاخیر است توافق کنید به نفع شماست

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
وجود چک در دست دارنده نشان از بدهی صادر کننده دارد
لکن بنظر خسارات تاخیر را نتواند مطالبه کند زیرا دارنده به تکالیف قانونی خویش عمل نکرده است
موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و گفتگوی طرفینی را می‌طلبد....

يحيي  چقازردي

جناب آقای يحيي چقازردي :

چکهای قدیمی منجر به صدور گواهی عدم پرداخت نمیشوند خصوصا شماره حسابهای قدیمی 4و5و6 رقمی

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام مبلغ چک قابلیت پرداخت دارد می بایست پرداخت شود

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام بهتر است با توافق مشکل را برطرف کنید

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
اصولا می تواند شکایت نماید

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
اگر چک را در برابر گندم داده و گندم را نیز دریافت کرده اید که اصولا باید چک را بپردازید در غیر اینصورت در صورت اثبات این امر که چک نزد فرد مذبور امانی بوده میتوانید جهت عدم پرداخت اقداماتی انجام دهید وگرنه مبلغ چک قابل دریافت است

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام و احترام ؛؛؛

دادخواست مطالبه وجه علیه صادرکننده

ثبت نمایند

سمیرا قهرمانی

سرکار خانم سمیرا قهرمانی :

مبلغ چک را در حساب خود کارسازی کنید تا در صورت مراجعه به بانک چک پاس شود در غیر این صورت میتواند دادخواست مطالبه وجه چک و خسارت تاخیرتادیه از زمان سررسید چک را مطرح کند.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
بله ؛ چک به عنوان یک سند تجاری مشمول مرور زمان نمی شود و هر زمانی صاحب چک می تواند اقدام کند . فلذا طرف مقابل شما ، بر مبنای وجه داخل چک ، می تواند از شما وجه چک را دریافت کند .

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام
بر اساس مقررات قانون تجارت ایران با توجه به اینکه گذشته بیش از 30 سال از تاریخ صدور چک مذکور می‌باشد، این چک قابل اجرا نیست و شخصی که چک را داده بود، مسئولیتی در قبال پرداخت مبلغ خسارت تأخیر تادیه آن ندارد اما اصل چک قابل مطالبه است.