مشاوره حقوقی رایگان - وکالت خودرو

سلام در تاریخ مشخصی معامله خودرو انجام و قولنامه ای نوشته شده است و خریدار تمام مبلغ را به حساب فروشنده پرداخت نموده است.
با عنایت به اینکه در یکی از بندهای قولنامه فقط قید شده طرفین متعهد شوندجهت تعویض پلاک از زمان قرارداد به مدت دو ماه نسبت به تعویض پلاک اقدام کنند.
( و بعد از انجام قولنامه فروشنده به خریدار دو ماه کاری وکالت داده است که نسبت به تعویض پلاک اقدام کند )
سوال:
1_اگر تا پایان دوماه خریدار نسبت به تعویض پلاک اقدام نکند ایا فروشنده می تواند از طریق مراجع قضایی شاکی و نسبت به توقیف پلاک اقدام کند؟
2-با توجه به اینکه هنوز خودرو تعویض پلاک نشده و به نام فروشنده می باشد ،از تاریخ معامله خودرو به بعد اگر با خودروی موردنظر هرگونه تخلفی صورت پذیرد پاسخگو چه کسی می باشد(فروشنده یا خریدار)
3-باتوجه به اینکه در قولنامه درخصوص فسخ معامله چیزی قید نشده باگذشت بیش از بیست روز از تاریخ معامه آیا یکی از طرفین معامله (در صورت عدم رضایت طرف دیگر معامله) می تواند معامله را فسخ کنند یا خیر

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
مطالب ارسالی شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و گفتگوی طرفینی را می‌طلبد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله فروشنده میتواند پلاک را ‌ توقیف
نماید
خریدار مسئولیت خواهد داشت
خیر قرارداد قابل فسخ نیست مگر در قرارداد شرط شده باشد

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام و احترام همانطور که در جریان هستید تعویض پلاک در کشور ما به دو شکل صورت میگیرد اول اینکه هر دو طرف معامله یعنی خریدار و فروشنده به مراکز تعویض پلاک مراجعه می‌کنند و کارهای مربوطه را انجام می‌دهند و کار دیگر اینکه که خریدار از فروشنده وکالتنامه دارد که همان وکالت تعویض پلاک است و با داشتن و وکالتنامه و برگ سبز به مراکز تعویض پلاک مراجعه می‌کند و تعویض را انجام میدهد.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است

رضا  جمشيدی

جناب آقای رضا جمشيدی :

باسلام خریدار مسئولیت خواهد داشت و فروشنده میتواندپلاک راتوقیف نمایددرموردسوال 3قراردادقابل فسخ نیست مگر اینکه درقراردادذکرشده باشد

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

بله می تواند نسبت به الزام به تعویض پلاک اقدام نمایند با توجه به تاریخ تحویل مسئولیت با تحویل گیرنده می باشد خیر نمی تواند

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

باید متن قرارداد بررسی شود اگر در قرارداد شرط ضمن عقد مبنی بر فسخ معامله وجود داشته باشد می توانید بر اساس آن دادخواست فصل دهید

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

خیر قرارداد قابل فسخ نیست مگر در قرارداد شرط شده باشد فروشنده میتواند پلاک را ‌ توقیف
نماید

محمد صادقیان

جناب آقای محمد صادقیان:

سلام و عرض ادب خدمت شما
میتوانید دادخواست فک پلاک بدهید
در مورد سوال دوم اگر اصل معامله ثابت گردد تخلفی متوجه شما نیست
و در مورد سوال سوم حتی اگر خیارات هم داشته باشید با توجه به صورت سوال موردی برای فسخ معامله نیست

نجم الدین سپهوند

نجم الدین سپهوند :

سلام
از طریق دادگاه میتوانی تقاضای فک پلاک و ماشین توقیف کنید و هر تخلفی ابتدا به اسم صاحب پلاک ثبت میشه ولی بعد با ارائه قولنامه و سایر مدارک موضوع حل میشه ولی جرائم و تخلفات راهنمایی برای صاحب پلاک میباشد

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
نیاز است که جهت ارائه اظهارنظر دقیق حقوقی، تمامی مدارک و مستندات مربوطه پیرامون موضوع مورد بررسی و تحت مطالعه قرار گیرد تا از این طریق، پاسخ مناسب حقوقی دریافت کنید.

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
بله می‌تواند دادخواست الزام به فک پلاک علیه خریدار تنظیم کند ،
قانونا صاحب پلاک مسئولیت دارد مگر خلاف آن را ثابت کند،
فسخ شرایط خاصی دارد که باید برسی شود