مشاوره حقوقی رایگان - شکایت

باسلام
میخاستم بپرسم اگر شخصی از من تحت عنوان کلاهبرداری شکایت کند و بعد مشخص شود ادعایش دروغ بوده، من میتوانم بخاطر ادعای دروغش از او شکایت کنم؟ و طبق قانون مجازات این شخص چیست؟ با تشکر

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر با سوءنیت شکایت کرده باشد بعد از صدور قرار منع تعقیب یا حکم برائت می توانید شکایت کنید.

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
بله می‌توانید تحت عنوان افترا و هتک حیثیت از ایشان شکایت کنید ، مجازات جزای نقدی است

سید علیرضا سیدی

جناب آقای سید علیرضا سیدی :

میتوانید به جرم افترا از وی شکایت نمایید و به زبان عامیانه اعاده حیثیت نمایید

محسن سلمان زاده

جناب آقای محسن سلمان زاده :

سلام پس از قطعیت برائت شما میتوانید با استناد به پرونده مذگور ادعای شرف کنید

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

به عنوان افترا و اعاده حیثیت از او شکایت کنید.

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

بله تحت عنوان افترا و توهین میتوانید شکایت کنید

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

میتوانید شکایت کنید اما اغلب این دعاوی نتیجه نمیدهند. احتمال اینکه نتیجه بگیرید بسیار پایینه

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
با اخذ برائت میتوانید تحت عنوان افترا طرح شکایت نمایید
بدیهی است هر مدعی یا شاکی می‌بایست بتواند ادعای خویش را اثبات نماید صرف ادعا مثبت مدعا نخواهد بود

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

بله می‌توانید تحت عنوان افترا و هتک حیثیت از ایشان شکایت کنید ، مجازات جزای نقدی است

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
اگر قرار منع تعقیب یا حکم برائت شما صادر گردد شما میتوانید شکوائیه افترا و اعاده حیثیت را مطرح نمایید
ولی باید سؤ نیت شاکی احراز و اثبات گردد و

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

بله می توانید اعاده حیثیت نمایید ملاک تشخیص قاضی است

تهمینه عزیزی

سرکار خانم تهمینه عزیزی :

با سلام
در صورتی ک پرونده منع تعقیب یا با حکم برایت مختومه شده است بله میتوانید اعاده حیثیت کتید. و تحت عنوان افترا شکایت کنید

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام بله تحت عنوان افترا میتوانید شکایت کنید جزای نقدی

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

دروغ با افترا فرق می‌کند باید اسناد و مدارک را بررسی کرد

زین العابدین محیط

جناب آقای زین العابدین محیط :

درود.به اتهام افترا میتوانید شاکی شوید مجازات آن حبس میباشد.در رویه به راحتی نمیپذیرن مگر اینکه ثابت کنید میدونسته واگاهانه شکایت دروغین کرده

محمد  رضايي

جناب آقای محمد رضايي :

به عنوان افترا و اعاده حیثیت از او شکایت کنید.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
بله؛ اگر کسی با ادعای واهی و از روی عمد، شخص دیگری را متهم به جرمی کند و علیه وی شکایت کند، در صورت به نتیجه نرسیدن، مشتکی‌عنه می‌تواند تحت عنوان مجرمانه افتراء اقدام به شکایت کند.

یاسین علی رحمانی

جناب آقای یاسین علی رحمانی :

چنانچه حکم برائت برای شما صادر شود . میتوانید شکایت اعاده حیثیت نمایید و طبق نظر دادگاه حبس و جزای نقدی در پی دارد

زهراسالاری پور

سرکار خانم زهراسالاری پور :

سلام ودرود،صرف ادعای دروغ،جرم افترا نیست،اما درصورت اثبات سوء نیت،جرم افترا محقق شده است

بهجت  اسماعيلي

سرکار خانم بهجت اسماعيلي :

می توانید ادعای حیثیت نمایید و شکایت افترا علیه او مطرح کنید اما به این کار شما را هدایت نمی کنم چون اغلب مواردبه نتیجه نمی رسد.

مژگان صالح آبادی

مژگان صالح آبادی :

سلام خیر. زیرا مقام احقاق حق بوده است مگر اینکه سوء نیت وی را ثابت کنید.

فريدون  طاهري

فريدون طاهري :

در صورتی که سوء نیت داشته باشد میتوانید از ایشان شکایت کنید

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

افترا قابل شکایت است البته سو نیت مجرمانه شخص ملاک است

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

با سلام، دادگستری محل تظلم خواهی می باشد، شاکی جهت احقاق حق خود،در مرجع صالح،اتهامی را بشما نسبت دهدکه آثار و دلایلی از ظلم و مال باختگی در شکایت شاکی وجود داشته باشد،اگر چه نتوانسته اعدای خود را ثابت کند،قانون ادعا را بمعنای افتراء بشما نمی داند و شکایت شما علیه ایشان،نتیجه ای ندارد.مگر اینکه ثابت کنید که نامبرده با سوء نیت و به عمد و با علم به اینکه می دانسته شما چنین کاری را نکرده اید علیه شما طرح شکایت نموده است.

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

بله میتوانید به عنوان افترا وتهمت از ایشان اعاده حیثیت کنید

ابوالفضل میر جوادی

جناب آقای ابوالفضل میر جوادی :

با سلام
در صورت اخذ حکم برائت و احراز سوء نیت شاکی ؛ امکان تعیقب کیفری وجود دارد

سیده فاطمه کریم الحسینی

سرکار خانم سیده فاطمه کریم الحسینی :

باسلام
تحت شرایطی میتوانید اما غالباً شکایت افترا رد میشود

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

سلام
اگر بتوانید اثبات نمایید که ایشان سونیت داشته است

علی اکبر محمدی قلعه نی

جناب آقای علی اکبر محمدی قلعه نی :

با سلام امکان شکایت وجود دارد البته از طریق حقوقی و درخواست جبران خسارات اما طریقه کیفری نخواهد داشت.

طیبه برزگربفرویی

سرکار خانم طیبه برزگربفرویی :

سلام بله تحت عنوان توهین و افترا و اعاده حیثیت علیه ایشان شکایت نمایید

نعیم محمدی

جناب آقای نعیم محمدی :

سلام اگر اثبات کنید که وي هیج دليلي نداشته و عمدا علیه شما شکایت کرده میتونید به عنوان نشر اکاذیب، افترا علیه وی طرح شکایت کنید مجازاتش هم در نهایت جزای نقدی هست

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

چنانچه با سوءنیت شکایت کرده باشد و با ادعاو مدارک واهی میتوانید اقدام کنید

محمد صادقیان

جناب آقای محمد صادقیان:

سلام و عرض ادب خدمت شما
میتوانید به جرم افترا شکایت نمایید
و باید ثابت کنید و مجازاتش هم جزای نقدی در حق دولت هست

رضا  جمشيدی

جناب آقای رضا جمشيدی :

سلام اگر برائت شما اثبات شدو سوء نیت ایشان محرز گردد تحت عنوان افترا قابل پیگیری می‌باشد

سعیده سالاری

سرکار خانم سعیده سالاری :

تحت شرایطی میتوانید شکایت افترا مطرح نمایید ولی لازم است شرایط طرح شکایت وجود داشته باشد.

سجاد یاوری

جناب آقای سجاد یاوری :

با سلام... بله از باب افترا قابلیت تعقیب کیفری وجود دارد

مهسا ستایش نیا

سرکار خانم مهسا ستایش نیا :

اگر کسی بدون حق و بدون دلیل و یا به دلایل ساختگی از کسی شکایت کیفری کند می توان آن را مصداق افترا است.همین نوع شکایت خود نوعی جرم به حساب می آید.ماده قانونی جرم افترا ماده 637 قانون مجازات بخش تعزیرات است:

هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جرائد یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری را صریحاً نسبت دهد یا آن‌ها را منتشر نماید که مطابق قانون آن امر جرم محسوب می‌ شود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید جز در مواردی که موجب حد است به جزای نقدی درجه شش محکوم خواهد شد.

رضا زيرک باش

جناب آقای رضا زيرک باش:

سلام اگر اثبات شود که به دروغ شکایت کرده بله به جرم افترا می توانید
و اگر شکایت ش صحیح باشد ولی نتواند ثابت کند امکان شکایت نیست
مثلا واقعا سرقت شده ولی نمی تواند اثبات کند

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

با سلام
بله، شما می‌توانید در صورت ثابت شدن اینکه شخصی در برابر شما ادعای دروغ کرده است، از او به عنوان جعل شکایت کنید. در این صورت، شخص متهم به جعل و کلاهبرداری محسوب می‌شود.

بسته به میزان خسارت وارده به شما، شخص متهم به جعل و کلاهبرداری می‌تواند محکوم به جریمه، حبس یا هر دو شود. در مواردی که خسارت وارده به افراد بسیار بزرگ باشد، می‌تواند به محکومیت به حبس ابد منجر شود.

میزان جریمه و مدت حبس وابسته به شرایط مختلفی است، از جمله شدت جرم، تاریخچه قبلی متهم، و تعداد افرادی که خسارت وارده است. برای اطلاعات بیشتر، به قوانین مربوط به جرایم جعل و کلاهبرداری مراجعه کنید.