مشاوره حقوقی رایگان - فسخ قرارداد اجاره

با سلام و احترام
پدرم قراردادی برای اجاره یک ساله یک مغازه برای داروخانه با مالک منعقد کرد و برای اجاره ماهانه دوازده چک صادر نمود ولی متاسفانه متراژ مغازه کمتر از حد مجاز بود و اداره نظارت بر آمور دارو اجازه تاسیس داروخانه در ملک مذکور را نداد آیا میشه قرار داد رو فسخ کرد و راه وصول چک ها رو مسدود کرد مالک میگه تا با مستاجر جدیدی قرارداد نبندم چک های شمارو نقد می کنم لطفا راهنمایی بفرمائید چه کار باید بکنیم و به به کدام اداره یا دفتر مراجعه کنیم تا مالک نتونه چک ها رو نقد کنه . با سپاس فراوان

پاسخ ها :

محمد قرایتی ستوده

جناب آقای محمد قرایتی ستوده :

سلام اگر در قرارداد تصریح شده باشد برای فعالیت داروخانه بوسیله اخذ دستور موقت از دادگاه میتونید ازوصول چکها جلوگیری نمود

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

سلام بله میتوانید بجهت عدم قابلیت انتقاع فسخ کنید و اظهارنامه استرداد لاشه چک بدهید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
می توانید با ارسال اظهارنامه فسخ قرارداد را اعلام کنید.
پدر شما باید این موضوع را در قرار قید می کرد.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
عین مستأجره قابلیت انتفاع را ندارد بنابراین پدر شما می‌تواند قرارداد را فسخ کند. در مورد چکهای تسلیمی نیز به استناد استثنای ایادی بلافصل و مبنای چک‌ها، نسبت به استرداد لاشه چک‌ها در قالب ارسال اظهارنامه و دادخواست مربوطه اقدام کنید. در مورد فسخ نیز حتما پدر شما فسخ را طی اظهارنامه به طرف مقابل اعلام کند.

حمیدرضا ضیائی

جناب آقای حمیدرضا ضیائی :

سلام
قرارداد اجاره عقدی لازم است وبه راحتی قابل فسخ نیست ودر صورتی قابل فسخ است که حق فسخ در قرارداد پیش بینی شده باشد.