مشاوره حقوقی رایگان - آیا قانون ریکاوری دیه از زیاندیده وجود دارد؟

باسلام و خسته نباشید و عرض معذرت که مزاحم شما شدم
حقیقتا بنده نیاز به مشاوره و راهنمایی داشتم که ممنونتان میشم اگر رهنمایی کنید
پدر بنده درسال 96 عابر پیاده بودن که موتور سواری بهشان میزنه و منجر به فوتشان میشه
وقتی ماموران راهنمایی و رانندگی سرصحنه میرسند گویا صحنه به هم میخورد و نظر کارشناسان جابجایی وسیله دخیل در تصادف توسط راننده مقصر بود که با اعتراض راننده مقصر مواجه میشد و این نظریه و اعتراض تا هیئت هفت نفره ادامه داشت
تا اینکه پس از جلسه دادگاهی و زمان صدور رای قاضی رسیدگی کننده در متن رأی برخلاف نظر کارشناسان مشخصات وسیله ای را ذکر کرده بود که راننده مقصر تحت عنوان وسیله ی دخیل در تصادف تحویل داده بود ( همان موتوری که کارشناسان به عنوان وسیله دخیل درتصادف رد میکردند)
و دادگاه از ما خواست که برای دریافت دیه به شرکت بیمه مربوط به وسیله نقلیه ذکر شده مراجعه کنیم
( البته لازم به ذکر است که دادگاه در جلسه دادگاهی شرکت بیمه را دعوت نکرده بود) وقتی ما به شرکت بیمه مراجعه کردیم با دیدن نظر کارشناسان و عدم مطابقت با رأی دادگاه شروع به بهانه گرفتن کردن تا اینکه بعد از حدود چهار ماه از صدور رأی یعنی بعد از قطعی شدن رای و ارجاع به اجرای احکام درخواست اعتراض ثالث دادند که بار اول دادگاه اعتراض ثالث شرکت بیمه را رد کرد اما چون رای قطعی شده بود دادگاه چندین بار به شرکت بیمه دستور پرداخت دیه را میداد تا اینکه پس از یکسالی دیه را پرداخت کرد
و شرکت بیمه دوباره درخواست تجدید نظر داد که پس از حدود چهارده ماه از پرداخت دیه دادگاه تجدید نظر حکم بر تقلب راننده در جابجایی وسیله دخیل در تصادف صادر کرد
حالا شرکت بیمه با خانواده ما تماس گرفته و ادعای پس گرفتن دیه پرداخت شده را از ما دارند
در حالیکه قانون بیمه نامه شخص ثالث نباید سراغ زیاندیده بروند
و این در حالی است که پس از پرداخت دیه پرونده اولیه موجود در اجرای احکام مختومه شده و حتی دادگاه بدون اینکه ما رضایتی داده باشیم وثیقه ای راننده گذاشته بود را آزاد کرده
حالا حقیقتا خانواده ما خیلی نگرانند از ادعای شرکت بیمه در پس گرفتن دیه پرداخت شده
واقعا ما نمیدانیم چکار کنیم حالا که نه راننده ای هست
اگر راهنمایی کنید واقعا ممنونتان میشیم

پاسخ ها :

علي جابري مطلق دوركي

علي جابري مطلق دوركي :

باسلام
به هرحال شما خلاف نکردید و در صورتیکه تقلبی صورت گرفته و موجب خسارت به بیمه شده باشد بیمه باید علیه مقصر و متقلب شکایت و از او درخواست ضرروزیان نماید .