مشاوره حقوقی رایگان - ورود شخص ثالث در پرونده

با سلام و احترام
اینجانب بمدت ده سال در یک شرکت خصوصی با قرارداد دائم کار کردم. پس از ده سال کارفرما مرا اخراج کرد. من هم به اداره کار شکایت کردم. هیات تشخیص حکم بازگشت صادر نمود. لیکن با اعتراض کارفرما هیات حل اختلاف بدلیل اوضاع بد اقتصادی و نوسان نرخ ارز اعتراض کارفرما را وارد دانست و خواسته بازگشت بکار مرا رد نمود. من هم به ناچار به دیوان عدالت اداری پناه بردم و از اداره کار شکایت کردم. پس از مدتها انتظار قاضی را دیدم و گفت به زودی رای صادر میکند. ولی ناگهان کارفرما یعنی همان شرکت خصوصی بعنوان ثالث وارد پرونده شده است ما چند نفر را اخراج کرده ایم. حال سوال من این است:
1- آیا ورود کارفرما در این مرحله صحیح است یا باطل است؟
2- آیا میتونم بگم طبق ماده 133 قانون مدنی ورود ثالث به منظور تبانی و یا تاخیر در رسیدگی است؟
با تشکر

پاسخ ها :

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

بله کارفرمای شما به عنوان ثالث چون در موضوع مطروحه ذینفع هستند میتوانند ورود کنند.تشخیص اینکه ورود ثالث با تبانی بوده یا نه برعهده شعبه رسیدگی کننده است.بعد من منظور شما را از قرارداد دایم متوجه نشدم.یعنی میفرمایید که شرکت با شما قرارداد سی ساله منعقد کرده بود؟به هر حال کارفرما این اختیار را دارد که در صورت عدم نیاز شما را اخراج کند.البته باید حق و حقوق قانونی شما را پرداخت کند.شرایط اقتصادی حاضر اگر سبب ایجاد ضرر و زیان ناروا برای کارفرما گردد و علت اصلی و اساسی زیان وارده و یا تنزل درآمد تصمیمهای حاکمیتی باشد کارفرما می تواند با توجه به شرایط پیش آمده دست به تعدیل نیرو بزند.چون وضعیت پیش آمده تقریبا حالت فورس ماژور را بر قراردادهای کار به وجود می آورد و کارفرما مقصر نیست و همین که ثابت کند مرتکب قصوری نشده و وضعیت موجود ناشی از تصمیمهای حاکمیتی هست که خارج از حیطه اختیار اوست از مسیولیت بری خواهد بود.فورس ماژور حالتی هست که در آن شرایط به گونه ای رقم می خورد که طرفین قرارداد نمی توانند به تعهدات قراردادی خود عمل کنند و سبب اصلی خارج از حیطه اختیار طرفین قرارداد است.مثل شرایط زمان جنگ یا وقوع سیل و زلزله و بلایای طبیعی.یا تغییر حکومتها به خاطر انقلاب یا اغتشاش و آشوبهای داخلی یا اعتصابهای سراسری.تحریمهای اقتصادی هم منجربه تغییر اوضاع اقتصادی کشور شده است و کارفرما هم مقصر نیست که بخواهد پاسخگو باشد.به هم خوردن شرایط نرمال اقتصادی می تواند در قراردادهای کار هم تاثیر بگذارد و توازن را برهم بزند به گونه ای که یکی از طرفین قرارداد که در اینجا کارفرماست نمی تواند به تعهدات قراردادی خودش وفا کند.