مشاوره حقوقی رایگان - آیا برای دیوار کشی بین زمین مسکونی و کشاورزی باید فاصله گذاشت؟

سلام من زمینی در گیلان خریداری کردم یک طرف زمین من ، زمین کشاورزی (برنج) میباشد. آیا برای دیوار کشی باید فاصله با زمین کشاورزی را اعمال کنم؟ اگر هست چند متر؟

پاسخ ها :

محمدرضا نوروزي فيروز

جناب آقای محمدرضا نوروزي فيروز :

با سلام ؛ اراضی کشاورزی دارای حدود بوده ولیکن دارای حریم نمی باشند تا الزاماً رعایت حریم شود و می توان حد فاصل قانونی بین زمین کشاورزی و مسکونی دیوار احداث تا ملک مسکونی حفظ شود ولیکن نمی توان بدون اخذ مجوّز از اداره جهاد کشاورزی اطراف زمین کشاورزی را دیوارکشی نمود چون تغییر کاربری محسوب می گردد

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

چارچوب ملک شما در سند ملکی که خریدید مشخصه.اگر سند نداره طبق قولنامه حدود و ثغور ملک شما مشخص هست.شما در همان محدوده ملک خودتان در چارچوب کاربری ملکتان مجاز به هرگونه دخل و تصرف هستید.اما با عنایت به اینکه ملک مجاورتان کاربری کشاورزی دارد و در اراضی کشاورزی هم ماشین آلات کشاورزی مث تراکتور و کمباین و امثالهم باید امکان عبور و مرور داشته باشد باید دیوارکشی شما طوری باشد که مزاحمتی برای همسایه جهت انتفاع از مبکش یجاد نکند.نکته بعدی مسیر عبور اراضی کشاورزی است معمولا در اکثر زمینهای کشاورزی خصوصا در شمال کشور اراضی همجوار نسبت به هم دارای حقوق ارتفاقی هستند بدین نحو که زمین همسایه راه ورودش از داخل زمین همسایه دیگر هست.این حق معمولا وجود دارد و اغلب سابقه ایجاد آن مشخص نیست ولی قانون آن را به رسمیت شناخته است و موقع خرید و فروش ملک هم این حق همینطور به خریدار جدید منتقل میشود و تغییر مالک تاثیری در این حق ندارد و در این حالت مالک جدید نمی تواند مانع عبور همسایه بشود.در خصوص اراضی کشاورزی محدودیتهای زیادی وجود دارد و اغلب مردم بدون اطلاع از این محدودیتها به صرف ارزان بودن ملک وسوسه می شوند و ملک را کشاورزی را با قولنامه می خرند به این تصور که آن را تبدیل به باغ و باغچه و ویلا میکنن غافل از اینکه قانون اجازه اینکار را نمی دهد خصوصا طبق قانونی که سال85تصویب شده خرد کردن اراضی کشاورزی به قطعات کوچکتر ممنوع اعلام شده و امکان صدور سند افرازی برای چنین اراضی وجود ندارد.در واقع طبق این قانون دولت باید کشاورزان زمینهای کوچکتر را تشویق کند که زمینهایشان را با هم تجمیع کنن و تبدیل به یک زمین بزرگ کنند.خلاصه شما جهت اطمینان خاطر از جهاد کشاورزی محل سوال کنید ببینین اصلا اجازه دیوارکشی به شما میدهند.چون به نظر میاد طبق قانون این حق را نداشته باشید.