مشاوره حقوقی رایگان - ملک مستثنیات دین

سلام.من یک پزشک عمومی هستم که در خرم آباد یک آپارتمان 120 متری دارم که در آن سکونت دارم و یک خودرو 206 قدیمی مدل 87. اموال دیگری هم ندارم. چون در حال درس خواندن برای امتحانات هستم و به صورت پاره وقت کار میکنم ، متوسط حقوق ماهیانه ام در دوسال گذشته حدود 8 الی 9 میلیون تومان در ماه بوده است. 2 دانگ از این آپارتمانم مهریه خانمم کرده ام. البته آپارتمانم تا 8 سال آینده در رهن بانک مسکن است تا اقساط وامش تمام شود.
دو سوال دارم که سپاسگزار میشم پاسخ بفرمایید:
1-اگر خانمم مهریه اش را از آپارتمان بخواهد، چون جای دیگری هم برای زندگی ندارم، آیا این آپارتمان جزوء مستثنیات دین قرار میگیرد؟
و اگر جزء مستثنیات دین باشد چگونه باید این دو دانگ را به خانمم پرداخت کنم با توجه به این که در رهن بانک هم قرار دارد،آیا به صورت پرداخت اقساط ماهیانه در حدی که توان درآمدی ام اجازه میدهد میتوانم درخواست کنم که قاضی رای بدهد برای این دو دانگ که حدود 800 میلیون می شود؟

سوال دوم : خودروی 206 قدیمی ام که ابزار رفت و آمدم برای رسیدن به سر کارم و کلاسهای درسی ام هست.آیا این خودرو جزء مستثنیات دین قرار میگیرد یا توقیف می شود؟

پاسخ ها :

محمدرضا عبادی

جناب آقای محمدرضا عبادی :

سلام پاسخ قسمت اول سوال بله مستثنیات دین محسوب می‌شود ولی وقتی شما به نام ایشون انتقال دادین عملا ایشون مالک محسوب می‌شوند و میتونن سهم خود رو بفروشند یا خلع ید مشاعی بگیرن و ملک رو تخلیه کنن ولی اگر مهریه ایشون سکه است و ملکی به نام ایشون نیست مستثنیات دین محسوب می‌گردد و نمی‌تواند از محل اپارتمان حق خود رو وصول نماید پاسخ قسمت دوم خودرو شما مستثنیات دین محسوب می‌گردد و از این باب نگرانی نداشته باشین ولی از باب اپارتمان اگر به نام ایشون. سند باشه میتونن بگیرن موفق باشین

بهاره پورولیخان نوخندان

سرکار خانم بهاره پورولیخان نوخندان :

سلام اپارتمان شما درحد متعارف جزمستثنیات دین هست و قابل توقیف نیست
و وسیله نقلیه چنانچه وسیله کارباشد مثل مسافرکشی و....ازمستثنیات دین محسوب می شود
و چنانچه برای همسرشان شرایط خاص برای طلاق ایجاد نشود برای طلاق باید موافقت شمارو جلب کنند و اون میتونه بخشش مهریه باشه

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

بلی
بعد از فک رهن در قبال مهریه بنامش بزن البته او هم اقرار نامه رسمی بدهد که مهریه خود را دریافت کرده است
بعد بابت آن دو دانگ بهش اجاره بده البته با انعقاد اجاره نامه
اگر دو دانگ را بهش منتقل کنی و اقرار نامه رسمی بدهد دیگه خودرو نیاز نیست

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
مطالب ارسالی شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و گفتگوی طرفینی را می‌طلبد....

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیاز به بررسی بیشتر و گفتگوی متقابل دارد تا اظهار نظر دقیقی بتوان کرد

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

از سوی همسرتان قایل توقیف مهریه نیست چرا که مستثنیات است، اما نکته اینجاست که شما دو دانگ مالکیت را به ایشان واگذار نموده اید پس بنا به مالکیتش حق دارد مالش را وصول کند پس از فک رهن بانک و تا آن زمان شما قادر به نشستن در منزل هستید،و پس از فک رهن شما 4دانگ و همسرتان دو دانگ مالکید