مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه و برگشت چک ضمانتی بانک صادرات

باسلام وعرض ادب
حدود8ماه پیش باشرکتی کارافرین بابت سرمایه گذاری و دریافت سودی توافقی بصورت ماهانه قراردادی 6 ماهه نوشتیم وچکی بابت تضمین عودت اصل و سود سرمایه ورعایت مفاد قرارداد دریافت نمودم 5ماه سودماهانه رابصورت بسیارنامنظم ودرفواصلی که درقرادادبه رعایت زمان آن اشاره شده بود دریافت کردم وطبق قرارداد یک ماه قبل ازپایان موعدبه سرمایه پذیرجهت عودت سرمایه ام اطلاع دادم وتا چهل روزپس ازسررسید قرارداد باایشان مداراکردم ولی بعدازعدم ایفای تعهدات که شامل سرمایه اصلیم وسود سه ماهه ام می باشدناگزیرپس ازبرگشت چک وثبت درخواست درسامانه شکایت بانک مرکزی دردفترقضایی دادخواست عدم وصول چک تنظیم وبرای ایشان ارسال نمودم آیا این چک که بابت ضمانت بوده باتوجه به عدم رعایت مفاد قرارداد قابل وصول می باشد؟ آیا خیانت درامانت محسوب نمی شود؟

پاسخ ها :

سیدمسعود حیدری

جناب آقای سیدمسعود حیدری :

سلام قابل وصول هست ولی ضمانت بوده باید اثبات بشود دادخواست متقابل داد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

چک های تضمینی زمانی قابل وصول می باشند که اشخاص درگیر معامله به تعهدات خود پایبند نباشند.اگر نتوانید این مورد را اثبات کنید طرف مقابل میتواند بابت خیانت در امانت شکایت کند

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
چک ضمانتی زمانی قابل وصول است که مفاد قرارداد رعایت نشده است در غیر اینصورت جرم خیانت در امانت به وقوع پیوسته است.