مشاوره حقوقی رایگان - فروش بخشی از ملک مشاع

در هنگام فروش ملک مشاع توسط تعدادی از مالکان حقوق سایر مالکانی که نفروخته‌اند و تکالیف فروشندگان از نظر اطلاع رسانی در خصوص ارائه نسخه مبایعه نامه و اطلاعات خریدار و شرایط وتعهدات و... مندرج در مبایعه نامه و منضمات آن چگونه است؟ آیا مشاور املاک وظیفه دارد که با همه مالکان اطلاع رسانی کند؟ آیا مکلف به دادن نسخه مبایعه نامه فروش به سایر مالکان هست یا خیر؟ آیا خریدار مکلف به هماهنگی و اطلاع رسانی با مالکانی که نفروخته اند هست یا خیر؟

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

فروش ملک مشاع بدون اجازه شریک چندین حالت دارد. اول اینکه ممکن است فردی به اندازه سهم خود از ملک عمل انتقال به فرد دیگر انجام داده باشد که در صورت هماهنگی با دادگاه این امکان وجود داد. دومین حالت انتقال سهم شریک است که جرم انتقال مال مشاع به صورت غیر است. قوه قضاییه در این زمینه اینگونه گفته است: انتقال چنین مالی از لحاظ قانونی نافذ نیست اما در صورتی که سهم مال انتقال دهنده با سهم مال شرکت خود یکسان باشد بدین صورت اگر عدم سوء نیت فرد انتقال دهنده ثابت شود، به صورت کیفری مجازاتی نخواهد داشت. در غیر این صورت چنین انتقالی غیر، عنوان می شود. و جرم است

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
کاربر گرامی موضوع نیازمند برسی بیشتر توام با گفت و گوی متقابل می باشد در صورت تمایل از طریق پنل مشاوره میتوانید با بنده در ارتباط باشید تا موارد لازم عرض شود

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
خیر مشاور املاک وظیفه ای نسبت به
اطلاع رسانی به سایر شرکا ندارد
فروشنده باید به سایر شرکا اطلاع بدهد
و