مشاوره حقوقی رایگان - عدم استرداد ثمن معامله فسخ شده

باسلام بنده یک ماشین خریدم به صورت قسطی مبلغ 90میلیون رو پرداخت کردم ولی ماشین مشکل داشت و پس دادم فروشنده هم گفت که من الان ندارم و تا 10 روز آینده پرداخت میکنم الان هم زنگ میزنم به او میگوید که هنوز جور نشده دستنویس داده به من که تا 10 رو آینده پرداخت می‌کند از طریق بانک جابجا کردم میخواستم بدونم میشه شکایت کنم از اولش؟

پاسخ ها :

سکینه چهره خند

سرکار خانم سکینه چهره خند :

سلام و عرض ادب

درصورتیکه در برگ دستنویس مزبور به عنوان ضمانت برای عدم استرداد ثمن در موعد 10 روزه، وجه التزامی بطور کلی و یا مبلغی به ازای هر روز دیرکرد در پرداخت، قرار داده شده باشد، عیناً قابل مطالبه است لکن درصورتیکه در برگه مزبور، صرفاً نوشته شده باشد که ظرف 10 روز از این تاریخ، ثمن عودت میشود لکن وجه التزامی مقرر نشده و عودت اصل ثمن نیز تا کنون انجام نشده؛ اخذ خسارت تأخیر تأدیه پیرامون آن، وفق ماده 522 ق.آ.د.م، مستلزم مطالبه رسمی شما و قدرت ایشان بر پرداخت است؛ پس خسارت کاهش ارزش پول شما از تاریخ پایان مهلت 10 روزه ایشان قابل اخذ نیست بلکه لازم است ابتدائاً اظهارنامه ای رسمی از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی برای ایشان ارسال نموده و در آن قید نمایید که مقرّر بوده در فلان تاریخ، ثمن پرداختی مسترد گردد که علیرغم مطالبه و مراجعه مکرر اینجانب، از بازپرداخت آن استنکاف کرده اید فلذا درصورتیکه ظرف 24 ساعت پرداخت نشود، اصل مبلغ به همراه خسارات کاهش ارزش ثمن که ناشی از عدم پرداخت به موقع آن است، از طریق مرجع قانونی، پیگیری و وصول خواهد شد که این اظهارنامه، درواقع در حکم مطالبه رسمی شماست و در خصوص قدرت پرداخت ایشان نیز از آنجا که بدهی ایشان به شما، مسبوق به تحصیل مال از شماست یعنی قبلاً پولی به ایشان داده اید که فی الحال همان را میخواهید مسترد نمایید؛ پس اصل بر ایسار ایشان است و نه اعسار! فلذا با ارسال این اظهارنامه، از تاریخ ابلاغ آن میتوان برای شما خسارت تأخیرتأدیه بابت 90 میلیون تومان مزبور، اخذ نمود.

سیدرضاتقوی

جناب آقای سیدرضاتقوی :

باسلام ابتدا اظهارنامه بدهید سپس دادخواست مطالبه وجه