مشاوره حقوقی رایگان - شناسنامه ایرانی در صورت ازدواج با مرد ایرانی

من ایرانی هستم وبا زن تابعه افغانستان ازدواج کردم تو ایران به دنیا آمده و کارت خانه بهداشت را هم دارد که تو ایران به دنیا آمده و تا سال 1382 کارت اتباع فعال داشته ودیگر تمدید نکردند والان دوفرزند دارم که دارای شناسنامه هستند اگر درخواست شناسنامه برای همسرم بدم به او شناسنامه تعلق میگیرد ممنون میشم جواب بدیدمممون

پاسخ ها :

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
بله؛ امکان‌پذیر است و منع قانونی در این ارتباط وجود ندارد.

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
بله برابر قانون تبعه ایران محسوب می‌شوند.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام همسر شما می‌بایست مدارک قانونی داشته باشند از کشور مطبوع خود سپس می‌توانید ازدواج خود را ثبت کنید

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اگر واهی ولادت داشته باشید می‌توانید از طریق اداره امور اتباع پیگیری نمایید

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

شرایط درخواست شناسنامه برای همسر خارجی

پس از آن که مرد ایرانی با زن خارجی ازدواج می‌کند، زن می‌تواند با توجه به ایرانی بودن شوهرش، تابعیت ایرانی خود را بگیرد و پس از آن اقدام به دریافت شناسنامه کند. اما در این بین برخی از موارد و قوانین هستند که می‌توانند مشکلاتی را برای فرد به وجود آورند، از این رو در این مقاله در نظر داریم تا توضیحاتی را در این باره شرح دهیم. به طور کلی می‌توان گفت که دریافت شناسنامه ایرانی پس از ازدواج با مرد ایرانی کار زیاد سختی نیست و فقط کافی است که فرد علاوه بر در دست داشتن مدارک مختلف، برخی از شرایط را نیز قبول کند. در ادامه در مورد مدارک و شرایط مختلف دریافت شناسنامه زن خارجی توضیحاتی را بیان خواهیم کرد.

به طور کلی در هنگام ازدواج مرد ایرانی با زن خارجی و بالعکس همواره مسائل و مشکلاتی به وجود خواهد آمد که نیاز است افراد با آگاهی یافتن از برخی از موارد این مسائل را حل کنند. از این رو می‌توان گفت که برای این مهم، نیاز است شما به قوانین و بند‌های قانون تا حدودی آگاهی داشته باشید. به همین دلیل بهتر است که وکلای با تجربه‌ای شما را راهنمایی کنند. سایت فرهادی وکیل از جمله سایت‌هایی است که می‌تواند شما را در این زمینه راهنمایی کند. این سایت زیر نظر سعیده فرهادی نژاد اداره می‌شود و از این رو شما می‌توانید سوالات مختلفی که در مورد اخذ شناسنامه و تابعیت ایرانی دارید را در این سایت مطرح کنید تا جواب‌های دقیق و بهترین راهکار‌ها را دریافت نمایید.

دریافت شناسنامه زن خارجی پس از ازدواج به چه مدارکی نیاز دارد؟
برای آن که مرد بتواند برای همسر خارجی خود شناسنامه صادر کند، باید طبق بند 6 ماده 976 قانون مدنی عمل کند. مرد برای آن که بتواند شناسنامه همسر خود را بگیرد لازم است تا همزمان و یا بلافاصله بعد از ثبت ازدواج برای این امر اقدام کند. حال برای آن که زن خارجی بتواند شناسنامه ایرانی خود را بگیرد لازم است تا مدارکی را تهیه کند که در ادامه آن‌ها را بیان خواهیم کرد.

اولین مدرک مورد نیاز تهیه فرمی است که در آن مشخصات فردی زن در آن نوشته شده باشد. برای تکمیل این فرم حضور زوج لازم و ضروری است.
تکمیل فرم درخواست صدور شناسنامه از دیگر مدارکی که باید زوجین آن را برای اخذ شناسنامه به همراه داشته باشند.
زوجین باید اصل و تصویر گواهی ازدواج محلی خود را داشته باشند و همچنین باید مشخصات کامل پدر و مادر زوجین نیز در دسترس باشد.
3 قطعه عکس که در آن حجاب اسلامی به طور کامل رعایت شده باشد.
افرادی که در خارج متولد شده‌اند نیاز است که گواهی ولادت خود را به همراه داشته باشند.
زن خارجی باید مدرک اقامتی و تصویر آن را برای تکمیل مراحل اخذ شناسنامه در دست داشته باشد.
در آخر نیز باید مبلغی برای هزینه صدور شناسنامه به حساب نمایندگی واریز شود.
به طور کلی ازدواج مرد ایرانی با زن خارجی به اندازه ازدواج زن ایرانی با اتباع خارجی مشکل ساز نیست

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
با دارا بودن شرایط قانونی ممکن است

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

موضوع را از طریق اداره اتباع و امور مهاجرین پیگیری فرمایید