مشاوره حقوقی رایگان - افشای هویت متهم

با سلام و عرض خداقوت و خسته نباشید خدمت وکلای محترم و اساتید گرامی؛
در قوانین آمده است که افشاء و انتشار و اعلام اسم و هویت و سایر مشخصات متهم در ایام تحقیقات مقدماتی جرم است.

قانون‌گذار اینجا اشاره نکرده که منظور از هویت چیست؟ آیا فقط هویت حقیقی است؟ یا اگر فرد یا رسانه‌ای، هویت حقوقی متهم را مثلا ( عضو هیات مدیره فلان اهل شهرستان فلان بازداشت شد ) را منتشر کند، جرم رخ داده است یا خیر؟
و اینکه اگر نام و نام خانوادگی متهم را به اختصار همراه با هویت حقوقی منتشر کنند، به نحوی که افکار عمومی از نوع نوشتار متوجه شوند که منظور چه کسی است، آیا جرم است؟ مثلا ( آقای م.ل عضو هیات مدیره فلان اهل شهرستان فلان بازداشت شد )
با تشکر

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
جرم است و مجازات خواهد داشت مگر با دستور مرجع قضایی باشد

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
مجازات خاص خود را دارد

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
معیار عرفی است ولیکن چنانچه نزد افکار عمومی و مردم هویت ایشان مشخص شده باشد با در نظر گرفتن سایر موارد جدم محقق شده است

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

به تشخیص دادستان است اما نباید از چهارچوب عرفی قوانین خارج شود

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با توجه به توضیحات شما ونظر به اینکه ارائه راهکار مناسب حقوقی مستلزم بررسی اسناد ومدارک واخذ توضیحات بیشتر می باشد

محمد جعفری پویا

جناب آقای محمد جعفری پویا :

درود بر شما ؛
در فرض سوال بله جرم است.
موفق باشید .

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
کاربر گرامی موضوعات چنینی دارای حساسیت فراوانی است که به آن سبب نیازمند برسی اوراق و مستندات و مدارک و نیز گفت و گوی متقابل می باشد لذا در صورتیکه تمایل به کسب اطلاعات بیشتر از طریق سایت با بنده تماس بگیرید تا موارد لازم عرض شود .

هادی منافزاده

جناب آقای هادی منافزاده :

با سلام. منظور از هویت، اوصافی است که معرف فرد باشد...(حالا این اوصاف می تواند معرف شخصیت حقیقی فرد باشد یا معرف شخصیت حقوقی اون) مع الوصف اگر نوع انتشار اوصاف و عناوین به گونه ایی باشد که امکان شناسایی فرد محقق گردد، جرم بوقوع پیوسته است. البته تشخیص نهایی بر عهده مقام قضایی است!