مشاوره حقوقی رایگان - ابطال طلاق

سلام با عرض سلام
من حق طلاق رو در ازای ابرا مهریه گرفتم
و طلاق از نوع بائن خلع است
من حدود یکماه است که طلاق و ثبت کردم
والان پشیمانم و میخاهم به زندگیم برگردم
آیا میتونم درخواست ابطال طلاق بدهم ؟
آیا رضایت زوج مهم است ؟
و اینکه در حین خواندن صیغه عذر شرعی هم داشتم که تازه فهمیدم مشکل شرعی هم دارد و طلاق باطل است لطفا لطفا راهنماییم کنید

پاسخ ها :

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

در صورتی که در زمان قرائت صیغه طلاق شما در طور غیر مواقعه نباشید واندن صیغه طلاق از نظر شرعی صحیح نمی‌باشد

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این سؤال تکراری است و جوابگویی به عمل آمده است.

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
کاربر گرامی موضوعات چنینی دارای حساسیت فراوانی است که به آن سبب نیازمند برسی اوراق و مستندات و مدارک و نیز گفت و گوی متقابل می باشد لذا در صورتیکه تمایل به کسب اطلاعات بیشتر از طریق سایت با بنده تماس بگیرید تا موارد لازم عرض شود .

سکینه چهره خند

سرکار خانم سکینه چهره خند :

سلام و عرض ادب
اگر در یک سند وکالتنامه، مهریه را در مقابل حق طلاق، بذل کرده اید؛ امکان رجوع به مابذل در طول دوران عده طلاق وجود دارد و با رجوع شما به مابذل طلاق خلع، زوج نیز اختیار پیدا میکند و میتواند تقابلاً خاطر برگشت مهریه، از قبول طلاق برگردد و رضایت وی لازم است.

لکن اگر در دو سند جداگانه، ابتدا مهریه را ابرا و ذمه زوج را از مهریه بری کرده اید و سپس در یک سند وکالتنامه جداگانه، حق طلاق را در مقابل ابرای مهریه اخذ کرده اید؛ امکان رجوع به مهریه ای که ابرا شده وجود ندارد و در طلاق خلع نیز، هیچ راهی غیر از رجوع به مابذل برای ابطال طلاق وجود ندارد چرا که در طلاق خلع، زوج نیز شخصاً مانند طلاق رجعی، بدواً و رأساً حق رجوع به شما را در دوران عده طلاق نخواهد داشت.

و اینکه در حین جاری شدن خطبه طلاق در حالت طهر نبوده و یا در طهر مواقعه بوده باشید نیز دلیل ابطال مسائل قضایی، حقوقی و اداری طلاق نیست بلکه صرفاً خطبه شرعی طلاق جاری شده را باطل میکند که میتوانید در اولین فرصتی که در حالت طهر غیرمواقعه قرار داشتید، مجدداً خطبه شرعی طلاق را اصالتاً یا وکالتاً به زبان جاری نمایید.

و شما عملاً تا قبل ازجاری شدن صیغه طلاق صحیح، اگرچه شرعاً هنوز زن و شوهر هستید اما قانوناً طلاق شما ثبت شده است و نکاح باطل شده لذا درصورتیکه واقعاً در حالت عذرشرعی بوده اید و خطبه طلاق به واقع شرعاً باطل باشد و بخواهید به همان ازدواج سابق بمانید و خطبه طلاق را بطور صحیح جاری نکنید، درهرحال باید متوجه باشید که در صورت ارای مهریه، ذمه زوج از مهریه بری و مهریه نکاح فعلی شما به کل، ابرا شده محسوب میشود و لذا حتی درصورت عدم جاری شدن صیغه طلاق نیز، دیگر مهریه ندارید ولی میتوانید با توافق زوج، مجدد ازدواج خود را نیز به همین شکل بدون مهریه، ثبت رسمی کنید.
ولی اگر الان صیغه طلاق صحیح را جاری کنید؛ درصورت توافق با زوج، پس از گذشت دوران عده طلاق خلع، میتوانید مجدد به عقد نکاح یکدیگر درآمده و برای نکاح جدید، مهریه جدید نیز تعیین نمایید.