مشاوره حقوقی رایگان - تنفیذ معامله فضولی

ماده 247 قانون مدنی در مورد انتقال مال غیر تصریح می کند که اگر مالک پس از وقوع معامله آن را اجازه کرد، در این صورت معامله صحیح و نافذ است.
ماده 248 اجازه مالک نسبت به معامله فضولی حاصل می شود به لفظ یا فعلی که دلالت بر امضا عقد نماید.
ماده 352 مدنی نیز می گوید بیع فضولی نافذ نیست مگر بعد از اجازه مالک.

شخصی پس از هبه به فرزندش، بعد از چند سال دوباره عین موهوبه را به دیگری هبه می کند.

اگر متهب اولی چند ماه پس از معامله فضولی، ملک را به واهب برگرداند آیا معامله فضولی صحیح و نافذ می شود؟ متهب اولی پس از چند ماه به دفترخانه مراجعه می کند و هبه نامه خود را به واهب بر میگرداند و کان لم یکن تلقی می کند و می نویسد هیچگونه ادعایی به کل ملک ندارم.
آیا این بازگرداندن ملک به واهب سبب تنفیذ معامله فضولی هست و اجازه حساب می شود؟
طبق ماده 253 لازم نیست اجازه یا رد فوری باشد.

پاسخ ها :

دلاورفیض آبادی   صفرعلی

جناب آقای دلاورفیض آبادی صفرعلی :

سلام مشابه این سوا قبلا پاسخ داده شد و مجددا یاد آوری مشود اگرهبه اول با قبول و قبض( اجازه وتصرف در ملک) واقع شده است و طبق ماده803حق رجوع هم نداشته فلذا مالک واقعی فرزند اولی هست و معامله نسبت به آن فضولی بوده است و طبق ماده254 صرف تملک بعدی موجب نفوذ معامله نیست