مشاوره حقوقی رایگان - صیغه موقت

سلام خسته نباشید من یه دختر مجرد هستم که 5 سال پیش با یه اقایی صیغه 99 ساله در محضرخانه کردم که بعد از یه سال جدا شدیم و من دیگه خبری از اون اقا ندارم میخواستم بدونم که وقتی از هم جدا شدیم این صیغه فسخ شده مانعی برای ازدواجم نیست؟؟ اینم بگم که اخوندی که مارو صیغه کرد گفت صیغه رو جوری تنظیم کردم که هروقت من نخواستم فسخ میشه. و سوال بعدم این که قراره با یه اقایی ازدواج دایم کنم ایا وقتی بریم محضر مشخص میشه که من قبلا صیغه کسی بودم؟ چون هیچکس از این صیغه خبر نداره. ممنون میشم جواب بدین

پاسخ ها :

پریسا عطاریان

سرکار خانم پریسا عطاریان:

شوهر می‌تواند در هر زمان در طول مدت عقد موقت، برای پایان دادن این رابطه زوجیت، از بذل مدت استفاده کند؛ یعنی مدت باقی مانده را به زن ببخشد و رابطه‌ای را که بین آن‌ها وجود دارد قطع کند.

زوجه چگونه میتواند برای تمام کردن رابطه در ازدواج موقت اقدام کند؟
درصورتی‌که در عقد موقت، شرط شده باشد که زن از جانب مرد وکالت در بذل مدت دارد یا این‌که بعد از عقد، یک وکالتنامه تنظیم شود که به زن حق بذل مدت بدهد، در این صورت زن هم می‌تواند به این رابطه پایان دهد.

اما اگر چنین شرطی نشده باشد و وکالت شوهر به زن منتفی باشد، اگر ادامه زندگی مشترک برای زوجه عقد موقت با دشواری و مشقت فراوان همراه باشد، زن می تواند به استناد وضعیت عسر و حرج و با ملاک ماده 1130 قانون مدنی به دادگاه خانواده مراجعه نماید و دادگاه خانواده در صورت احراز عسر و حرج زن در ادامه زندگی زناشویی ازدواج موقت، حکم به الزام زوج به بذل باقی مانده مدت صادر خواهد کرد و اگر زوج به اراده از اجرای حکم امتناع کند، نماینده دادگاه نسبت به اجرای حکم صادره اقدام خواهد کرد.