مشاوره حقوقی رایگان - عدم انتقال سند

با سلام بنده یک واحد اپارتمان از شخصی خریداری نموده ام که نوساز بوده و هنوز سند آن صادر نگردیده بوده فروشنده اظهار داشته که سند آن دو ماه دیگر صادر میشود و در قولنامه خرید خودش نیز قید گردیده که در صورت عدم صدور و انتقال سند مالک و بنگاه نیز متعهد به پرداخت روزانه مبلغ 30هزار تومان است و عین همین تعهد نیز به من داده حال نزدیک به یک سال گذشته و هنوز اسناد صادر نگردیده ولی آپارتمانها که 32واحد میباشد دارای سند اصلی و تجمیعی است و در مرحله صدور است سوال اینجاست که بنده با همین شرایط و باقی این جمله در مبایعه نامه که بنده هیچ گونه مسولیتی در انتقال سند نداشته و فروشنده ای که به من فروخته متعهد به انتقال سند میباشد دو چک تضمین انتقال سند نیز از وی اخذ شده به شخص دیگری واگذار نموده ام حال ایا مسئولیتی متوجه من هست و ایا خریدار فعلی میتواند علیه شخصی که من از او آپارتمان را خریداری نموده ام شکایت کند و تعهد بنگاه در برابر خریدار جدید چیست درضمن چون خریدار جدید فروشنده که به من آپارتمان را فروخته میشناسد شرایط را قبول کرده ولی الان میخواهد شکایت کند مراحل شکایت چیست و ایا نیاز به مراجعه حضوری هست یا وکیل به تنهایی میتواند انجام دهد ممنون

پاسخ ها :

منوچهر  بختیاری

جناب آقای منوچهر بختیاری:

سلام
هر کدام از فروشندگان در مقابل خریدار خود نسبت به وجه التزام مقرره به شرط اندراج در قرارداد مسولیت دارند و خریدار حق مراجعه به ایادی ماقبل فروشنده خود را ندارد

داود  بی نیاز

جناب آقای داود بی نیاز:

گرچه اخذ وجه التزام قراردادی(خسارت تاخیر روزانه مندرج در قرارداد) صرفا از شخص متاهد در قرارداد مفروض است اما امکان طرح دعوی اثبات مالکیت و الزام به تنظیم سند رسمی نسبت به مالک ملک هرچند فروشنده با واسطه باشد وجود دارد

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

با سلام
اگر شما پشت چک ها را امضا نموده باشید به همراه صادر کننده چک در صورت بی محل بودن چک مسئولیت دارید و در غیر اینصورت از مسئولیت مبری هستید.
با عنایت به وجه التزام مصرح در قرارداد فی مابین شما می توانید از دادگاه درخواست الزام به تنظیم سند و پرداخت خسارت تاخیر را نمایید.