مشاوره حقوقی رایگان - تخلیه پیش از موعد مستاجر

با سلام و احترام. من در سال نود و هفت آپارتمانم را به شخصی اجاره داده ام. سال نود و هشت یعنی بعد از اتمام قرارداد به خاطر درخواست مستاجر ( به خاطر این که از نظر ایشان هزینه ی املاکی بالا می باشد). قرارداد را پشت نویسی کردیم و تاریخش را تا یک سال بعد یعنی آخر مرداد نود و هشت تمدید کردیم. امسال ( شهریور99 ) یک ماه قبل از پایان قرارداد مستاجر اعلام کرد که قصد دارد یک سال دیگر هم بماند و با افزایش مبلغ رهن و اجاره هم توافق کردیم. اما با توجه به این که من بار ها از ایشان خواستم که امسال قولنامه ی جدید در یکی از بنگاه های املاک نوشته شود، اما ایشان هر بار به دلایل مختلف در املاک حاضر نشدند با بهانه های مختلف از جمله مریضی ایشان و ابتلا به کرونا، امسال هم قرارداد به صورت شفاهی تمدید شد و البته در پیامک هایی که به من داده بودن این مسئله عنوان شده است. اما الان پس از گذشتن سه ماه از قرارداد جدید، ایشان اعلام کرده اند که میخواهند تخلیه کنند و پول رهن را طلب میکنند. بنده هم به ایشان اعلام کردم که چون الان دی ماه می باشد و زمستان مستاجر کم هست و با شرایط کرونا ممکن هست که مستاجر پیدا نشود و تا زمانی که مستاجر جدید پیدا نشود نمیتوانم مبلغ رهن را به شما بدهم. اما ایشان اعلام کرده که من خودم مستاجر گیر میارم و ... حالا سوال من این هست که اگر مستاجر گیر نیامد تکلیف چی هست؟ چون واقعا من نمیتوانم و ندارم که مبلغ رهن را پرداخت کنم. ضمنا ایشان خودشان وکیل می باشند و به قوانین هم آگاه هستند. ممنون میشم راهنمایی کنید. با تشکر

پاسخ ها :

راضیه مصطفوی

سرکار خانم راضیه مصطفوی :

سلام چون قراردادی فی مابین شما تنظیم نشده وفق قانون قرارداد بصورت ماهانه درنظر گرفته میشود و شما موظف به استرداد مبلغ ودیعه میباشید مگر اینکه بتوانید ثابت کنید که قرارداد را یک‌ساله تنظیم نموده اید