مشاوره حقوقی رایگان - عضویت در هیات مدیره شرکتی که چک برگشتی دارد.

بنده به عنوان مدیر عامل در شرکتی مدرکم رو گذاشتم. مطابق اساسنامه حق امضاء فقط در اختیار رئیس هیات مدیره بود که در واقع صاحب شرکت هم بود. بنده در انتهای سال 96 از شرکت خارج شدم. اما 6 فقره چک برگشتی شرکت در یکی از بانکها به نام بنده و رئیس هیات مدیره مشترکا ثبت شده و بنده از برخی از خدمات بانکی محروم شدم. با توجه به اینکه مطابق اساسنامه بنده حق امضاء عقود و چک و سفته نداشتم و حتی قبل از تاریخ تمامی 6 فقره چک از شرکت خارج شدم و در روزنامه رسمی هم خروج بنده درج شده چطور می تونم خودم رو مبرا کنم و بانک اسم من رو از چک های برگشتی حذف کنه؟

پاسخ ها :

جهانگیر علی خانیان

جناب آقای جهانگیر علی خانیان :

سلام.
قانون اجازه نمیده که اشخاص با توافقات خودشون اصول اصلی رو زیرپا بگذارن قانون تجارت میگه شرکت دارای اعضای هیت مدیره و مدیر عامل باید باشه. حق امضا هم منحصرا متعلق به مدیر عامل و رییس هیت مدیره است و خلاف این مورد قبول نیست و به همین دلیل هست که بانک اسم شمارو در حساب جاری شرکت در کنار عضو هیت مدیره آورده.
حال درسته که قانونا مدیر عامل و عضو هیت مدیره حق امضا داشته و مسئول هستن ولی اگر شما به هر دلیلی روی چکهای شرکت روامضا نکردید مسئولیتی برای پرداخت چکها ندارید ولی قانون میگه این سهل انگاری شما نباید دلیلی برای عدم پرداخت چک یا سایر اسناد باشه . شما باید چک ها رو پرداخت کنید و بعدا از شرکت داد خواست مطالبه پولتون‌رو بخوایید