مشاوره حقوقی رایگان - ارث مادر

سلام . مادر من سال 1366 فوت شده پدر مادرم نیز سال 1340 فوت شده در زمان اجرای اصلاحات ارضی کشاورزی در روستاها کل زمین های کشاورزی و حقابه را به داییم سند مشاعی اصلاحات ارضی زده اند چون دایی دیگرم ان زمان به شهر سکونت داده بود و کلا تنها یک دختر ورثه داشته و دارد. سوال من از وکلای محترم این است الان ایا به مادر فوت شده من و به تنها دختر دایی ام از همان اموال حق و حقوق یا ارث پدری شامل می شود یا نه. چون سند مشاعی بنام دایی ام که ان زمان در روستا بود کلا به وی تعلق می بوده است این دایی ام نیز بدون اولاد بوده و الان هم فوت شده ضمنا مادر و داییهایم هر سه ناتنی بودن فقط دایی ام که سند بنامش خورده یک خواهر تنی داشت که اون هم فوت شده موضوع مابین ورثه ها هست . ایا دایی من که در روستا سکونت داشت حق فروش یا واگذاری از این املاک را در طول حیات داشت یا نه چون ارث پدری همه وراث بود اجازه نداشت ممنون از توضیحات و راهنمایی شما وکلا محترم .

پاسخ ها :

يوسف  محمدي قلعه تكي

جناب آقای يوسف محمدي قلعه تكي :

با سلام
هم وطن گرامی :اولا مشاع یعنی ملک بین چند نفر بصورت شریکی است ودر مقابل واژه مشاع مقدور قرار دارد که یعنی مالکیت شش دانگ منحصراًمتعلق به یک شخص است.
دایی شمابه هیچ عنوان حق فروش ویا اجاره بدون اذن بقیه وراث و یا انتقال زمین مشاعی را نداشته است ،چراکه املاک مشاعی یعنی تمامی ورثه درجزءِ جزءِ ملک موروثی شریک هستند که در مورد موضوع شما مادر و وهر دو دایی های شما در اموال و ماترکِ پدر بزرگ مرحومتان شریک بوده و هستند . لذا در حقیقت بایستی این ماترک به صورت دو پسر و یک دختر تقسیم می شده و چنانچه توسط مرحوم مرحوم دایی شما به فروش رسیده باشد شما می توانید به طرفیت ورثه دایی دادخواست رد معامله فضولی را طرح کنید.
موفق و پیروز باشید