مشاوره حقوقی رایگان - چک برگشتی

سلام
بنده 4 سال پیش (1396) 5 فقره چک بعنوان امانت به ی نفر دادم ولی ب مرور تامین موجودی نکرد و برگشت خوردند
در ضمن 2 فقره چک نیز بعنوان ضمانت به طلبکارش دادم تا از بازداشت دربیاد که اونا را هم تامین موجودی نکرد و برگشت خورد و طلبکارش چک های مرا به اجرا گذاشت و بنده 12 میلیون از خودم دادم تا ماشینم که 3 بار توقیف شده بود رفع توقیف شود
بعد از مدتی که بابت وجه چک های ضمانت شکایت کردم اون نامرد 3 فقره از لاشه چک ها را به دوستش داد که از من شکایت کنه
2 فقره دیگه چون 3 سال از برگشتیش گذشته بود رفع سوءاثر کردم آیا میتونه اون دو تا را هم به شرخر بفروشه که از من شکایت کنه
در ضمن من شاهدی ندارم که ثابت کنم چک ها را بعنوان امانت به اون فرد دادم اونم تو دادگاه ادعا کرده بود چک ها را بابت قرض دستی از من گرفته بود
ممنون میشم راهنمایی کنید

پاسخ ها :

علی اصغر نادری

جناب آقای علی اصغر نادری:

وجود اصل چک در دست طلبکار دلیل بر مدیونیت شماست

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
برای سایر چک ها هم می تواند اقدام کند
در مورد سوال دوم اگر مدرکی دال بر اثبات امانی بودن چک ها دارید به دادگاه ارائه کنید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام بله دارنده چک می تواند ، چک ها را به دیگری بدهد تا اقدام قانونی انجام بدهد

پریسا عطاریان

سرکار خانم پریسا عطاریان:

دارنده چک می تواند ، چک ها را به دیگری بدهد تا اقدام قانونی انجام بدهد

راضیه مصطفوی

سرکار خانم راضیه مصطفوی :

جهت اثبات چک بصورت امانی نیازمند ادله است البته میتوانید نسبت به دو فقره چک اعلام مفقودی یا سرقت نمایید