مشاوره حقوقی رایگان - صلح عمری به عنوان مهریه

سلام. ببخشید خانم و آقایی قصد ازدواج دارند. خانواده دختر درخواست 100 سکه مهریه کرده اند. آقا گفتند که توان پرداخت ندارند. خانواده دختر گفتند که پس به جای آن با منزل آقا را برای ایشان به عنوان مهریه صلح عمری کنند. این مسکن مذکور،‌ سه دنگش به نام این آقا هست که سندی جداگانه برایش دارد و سه دنگ دیگر به نام شخص دیگری است. سوال این است که آیا ایشان می تواند سه دنگ متعلق به خود را صلح عمری نماید؟ اگر زن و شوهر طلاق بگیرند تکلیف این صلح عمری چه می شود؟ خود به خود باطل می شود؟ یا مرد باید شرط حق فسخ را حتما قرار دهد؟ آیا در سند ازدواج باید این موضوع قید شود؟ بسیار ممنون می شم پاسخ بدید.

پاسخ ها :

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

بله میتوانند صلح عمری کنند و البته با وجود طلاق این صلح به عنوان عقد لازم پا برجاست و تا زمانیکه اقا زنده است میتواند از منافع ان استفاده کند و بعد از ان متعلق به خانم هست میتوانید حق فسخ بگذارید و در سند باید قید شود

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
در صلح نامه باید شرط فسخ قید شود و در سند ازدواج نیز ذکر شود

علی اصغر نادری

جناب آقای علی اصغر نادری:

در صلح نامه باید شرط فسخ بیاید و در سند ازدواج ذکر شود

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

در صلح نامه باید شرط فسخ بیاید و در سند ازدواج ذکر شود

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
صلح عمرا می تواند انجام دهد . بعد از طلاق صلح باطل نمی شود . اگر حق فسخ برای مهریه قائل شوید بعد از فسخ مثل این است که اصلا مهر تعیین نشده و زوجه مستحق مهر المثل است.

ماده 1069 - شرط خیار فسخ نسبت به عقد نکاح باطل است ولی در نکاح دائم شرط خیار نسبت به صداق جایز است مشروط بر اینکه مدت آن معین باشد و بعد از فسخ مثل آن است که اصلا مهر ذکرنشده است.

ماده 1087 - اگر در نکاح دائم مهر ذکر نشده یا عدم مهر شرط شده باشدنکاح صحیح است و طرفین می توانند بعد از عقد مهر را به تراضی معین کنند و اگر قبل از تراضی بر مهر معین، بین آنها نزدیکی واقع شود زوجه مستحق مهرالمثل خواهد بود.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

در صلح نامه باید شرط فسخ بیاید و در سند ازدواج ذکر شود

لیلا قیطاسی

سرکار خانم لیلا قیطاسی:

در صلح نامه باید شرط فسخ بیاید و در سند ازدواج ذکر شود

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

در صلح نامه باید شرط فسخ بیاید و در سند ازدواج هم ذکر شود.

تهمینه عزیزی

سرکار خانم تهمینه عزیزی :

باسلام. میتواند از طریق صلح اقدام کند. بعد از طلاق صلح همچنان پابر جا خواهد بود و بعد از فوت اقا متعلق ب زوجه خواهد بود.. اگر اقا هستید. شرط فسخ را ذکر کنید و در صورتی ک خانم هستید قائل ب حق فسخ نشوید تا حقتان ضایع نشود.. و مهریه شما بعد از طلاق تبدیل ب مهر المثل نشود.

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

در صلح نامه باید شرط فسخ بیاید و در سند ازدواج ذکر شود