مشاوره حقوقی رایگان - دیه

آیا شخصی که بر اثر مواد مخدر چپ(تصادف) می کند آیا دیه به او تعلق می‌گیرد؟؟؟؟؟؟؟

پاسخ ها :

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

در صورت اثبات تقصیر راننده‌ی مقصر، دیگر به عنوان شخص ثالث محسوب نمی‌شود، بنابراین بیمه شخص ثالث خودروی خود به وی تعلق نمی‌گیرد. در این موارد غرامت جانی و بدنی این افراد، از محل تعهدات بیمه حوادث راننده پرداخت می‌شود.غرامت رانندگان مقصر از محل بیمه حوادث سرنشین پرداخت می‌گردد. در ضمن غرامت در صورتی پرداخت می‌شود، که جزء استثنائات نباشد و دارای گواهینامه مجاز باشد و اینکه راننده مقصر حادثه فوت کند و یا دچار نقص عضو کلی و یا جزئی شود.

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

> قانون بیمه شخص ثالث >
ماده 6 - در صورت اثبات عمد راننده در ایجاد حادثه توسط مراجع قضائی و یا رانندگی در حالت مستی یا استعمال مواد مخدر یا روانگردان مؤثر در وقوع حادثه، یا در صورتی که راننده مسبب فاقد گواهینامه رانندگی باشد یا گواهینامه او متناسب با نوع وسیله نقلیه نباشد شرکت بیمه موظف است بدون اخذ تضمین، خسارت زیان ‌دیده را پرداخت نموده و پس از آن می‌تواند به قائم مقامی زیان‌دیده از طریق مراجع قانونی برای استرداد تمام یا بخشی از وجوه پرداخت شده به شخصی که موجب خسارت شده است مراجعه نماید.