مشاوره حقوقی رایگان - ملک ورثه ای

با سلام..پدرم در گذشته یک ملک خریده با قولنامه دست نوشت و این ملک را به دوقسمت تقسیم کرده،در یک قسمت برادرم ساکن شد و در قسمت دیگر من و پدرم که پدرم با یک وصیت نامه دست نوشت خودش این قسمت را وصیت نمود که پس از مرگش برای من باشد.اکنون پس از فوت پدرم برادرم مدعی شده که ملک را با پدرم شریک خریده اند در صورتی که مدرکی ندارد و قولنامه اصلی راهم تحویل دادگاه نمیدهد و دادگاه هم استعلام نموده که پلاک ثبتی ملک بنام پدرم نیست و برادرم میخواهد از سهم ملک من ارث ببرد ایا چنین چیزی ممکن است؟؟و درصورت تحویل ندادن قولنامه وضعیملک ارثیت چگونه خواهد بود؟

پاسخ ها :

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

وصیت فقط تا یک سوم میراث نافذ است و مازاد بر اون نیاز به اذن بقیه ورثه دارد.شخصی که وصیت میکند تا بعد از مرگش تمام اموالش به یک نفر از وراث داد بشه وصیتش تا یک سوم اموال درسته ولی بیشتر از ثلث را بقیه ورثه لازمه اجازه بدهند اگه اجازه ندهند اون بخش از وصیت باطل میشه.اگر تمام میراث پدرتان آن ملک است و وصیت نموده تمامش به شما برسد با اون وصیت فقط ثلث ملک به شما میرسه و برای بقیه اگر برادرتان و سایر ورثه اجازه ندهند اون بخش باقیمانده با وصیت به شما منتقل نمیشه و بین تمام ورثه تقسیم میشه منجمله خود شما.با این اوصاف شما علاوه بر اون ثلث در باقی ملک با بقیه سهم الارث میبرید.در مورد قولنامه هم باید این نکته را مدنظر داشته باشید که اگر برادرتان ارایه ندهد یحتمل کل ملک ماترک محسوب شود حتی اون قسمتی که خودش تصاحب کرده هم علی الاصول باید بین شما تقسیم شود مگر اینکه برادرتان مدرکی ارایه کند که نشان بدهد آن بخش را در زمان حیات پدرتان از ایشان خریداری نموده است.ضمنا شما برای اینکه سند بگیرید به آن قولنامه نیاز پیدا خواهید کرد.

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

وصیت فقط تا یک سوم میراث نافذ است و مازاد بر اون نیاز به اذن بقیه ورثه دارد. اگر برادرتان قولنامه ارایه ندهد یحتمل کل ملک ماترک محسوب شود حتی اون قسمتی که خودش تصاحب کرده هم علی الاصول باید بین شما تقسیم شود مگر اینکه برادرتان مدرکی ارایه کند که نشان بدهد آن بخش را در زمان حیات پدرتان از ایشان خریداری نموده است.ضمنا شما برای اینکه سند بگیرید به آن قولنامه نیاز پیدا خواهید کرد.