مشاوره حقوقی رایگان - فسخ قرارداد ملک

با سلام خدمت وکلا محترم
سوال بنده اینه آیا اسقاط کافه خیارات به استثنا تدلیس و تخلف از شرط شامل اسقاط غبن افحش یا غبن فاحش میشود ???
ملکی رو فروختم 600 ، که بنگاه دار قیمت مقطوع و قیمت اصلی را 600اعلام کرد و من هم با اعتماد به حرف بنگاه دار قرار داد بستم در قسمت ثمن معامله قید شده 600میلیون نقدا پرداخت گردید ، اما روز بعد از معامله که قرار بود واریز بشه کامل و چند مرتبه 10میلون 4میلیون واریز شده و بنده با اسال پیامک مراتب فسخ رو به جهت تخلف از شرط مندرج در قرار داد اعلام کردم ، و بعد از آن اظهارنامه جهت فسخ قرارداد و عودت مبلغ واریزی ارسال کردم که خریدار مدعی شده کافه خیارات از جمله غبن اسقاط شده
قیمت اصلی و عرفی ملک 1.5میلیارد تومن هست آیا با استناد به غبن افحش ارجاع به کارشناس جهت تعیین قیمت ملک و پیامک های واریزی و پرینت حساب و تخلف از شرط و تدلیس که بنگاه دار ذینفع بوده فریبم داده
و با توجه به اینکه طبق بند 6_6 قولنامه فاقدمهر و امضا املاکی تحویل بنده شده و فاقد اعتبار است آیا قابل تایید فسخ هست یا نه ?

پاسخ ها :

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

بلی اگرچه فسخ امری تشریفاتی و قضایی است و موضوع شما قابل بررسی است

یک وکیل :

با سلام اگر قیمت روز مورد معامله یک میلیارد و پانصد میلیون بوده و اختلاف بین رقم مندرج در قرارداد با قیمت روز ناشی از نوسانات بازار نباشد با اسقاط کافه خیارات خیار غبن فاحش و افحش ساقط نمیگردد البته نظرات مخالف هم در بین فقها و هم در بین قضات محترم وجود دارد و لیکن غالبا نظر بر عدم ساقط شدن خیارغبن هست مگر اینکه به هر درجه از غبن هم قید شده باشد.