مشاوره حقوقی رایگان - زمین ورثه ای

با سلام

از شش دانگ یک قواره زمین ورثه ای، سه نفر هر کدام 2 دانگ شریک هستند. یکی از شرکا سهم خود را که 2 دانگ است قصد فروش دارد و آن دو نفر که سهم آنها بیشتر یعنی 4 دانگ است هیچکدام نه قصد خرید و نه قصد فروش دارند. اگر شرکا بین خود به توافقی نرسند، حال تکلیف فروشنده (که سهم کمتری دارد) چیست و به چه صورت می تواند به حق خود برسد؟ آیا سهم خود را جداگانه می تواند به شخص ثالث بفروشد؟
با تشکر

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
بله هر شریکی می تواند سهم خود را انتقال دهد

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
بله می تواند سهم خود را به ثالث بفروشد یا از طریق دادگاه حسب مورد دستور یا حکم فروش کل مشاع را بگیرید .

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود ابتدا الناس مسلطون علی اموالهم هرکس می‌تواند اموال خویش را تحت هر عنوان منتقل نماید کسی نمبتواند مدعی شود
تصرف حقوقی در مال خود جایز است لیکن تصرف مادی منوط به رضایت سایر شرکا است

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام به صورت مشاعی قابل فروش است. دستور فروش هم میتوان از دادگاه گرفت

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

بله هر یک مالکین مشاع میتوانید دستور فروش مال مشاع از دادگاه بگیرد

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

شریکی که قصد فروش دارد باید ابتدا به اداره ثبت محل مراجعه و گواهی عدم افراز بگیرد سپس از دادگاه تقاضای صدور دستور فروش ملک مشاع غیر قابل افراز کند.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

باسلام هر شریکیی می تواند سهم خود را بدون رضایت به دیگران منتقل کند

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

بله امکان فروش مال مشاعی وجود دارد شما نیز میتوانیددر صورت افراز درخواست افراز انرا از اداره ثبت بخواهید

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

بله جهت اننتقال و دستور فروش می تواند اقدام نماید

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

بلی میتواند بفروشد اگر خریداری نبود میتواند دادخواست افراز و فروش مال مشاع بدهد

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

بله می تواند سهم خود را جداگانه بفروشد یا از طریق دادگاه دستور فروش بگیرد.