مشاوره حقوقی رایگان - مراحل پس از صدور حکم

باسلام
همسرم منزل اجاره ای که بمدت یکسال اجاره کرده بود را عودت داد و دیگر منزلی نگرفت و بعد عدم تمکین زد در دادگاه تمامی موارد را اعلام کردم و بیان کردم حاضر به تمکین هستم ولی منزلی در شان و شوون و در تهران تهیه کنند ولی همسرم منزلی که در رودهن دارد را اعلام کرده درصورتیکه خودش در تهران زندگی میکند و با توجه به اینکه محل کارم تهران است و در رفت و آمد به رودهن امکان پذیر نیست ولی متاسفانه اجرای حکم الزام به تمکین زد و به نفع او و نوشت آثار قانونی حکم تمکین صادره نسبت به آینده می باشد نمیدانم این جمله یعنی چه و مهلت 20 روزه ای گذاشتن برای اعتراض میخواستم بدونم نحوه کار چگونه است. امروز اعتراض زدیم لطفا راهنمایی بفرمائید مراحل چگونه است.

پاسخ ها :

سیداکبر سیدکریمی

جناب آقای سیداکبر سیدکریمی :

باسلام
حکم تمکین از جمله احکام اعلامی می باشد و صرف صدور حکم به تمکین ثابت کننده چیزی علیه شما نیست بهرحال طبق قانون و شرع زن موظف به تمکین از شوهر هست که دادگاه به درستی این حکم را صادر نموده است پس از قطعیت حکم شوهر از طریق اجرای احکام به شما مراجعه می نماید درصورتیکه شما حاضر به مراجعه به منزل شوهر نباشید مراتب صورتجلسه و من بعد شما ناشزه محسوب خواهید شد که عواقب آن عدم استحقاق نفقه به شما خواهد بود توجه داشته باشید که زن طبق قانون بدون قید و شرط باید حاضر به تمکین باشد و مستند به ماده 1114قانون مدنی اختیار تعیین محل مسکن با شوهر است و شما تنها از حیث اینکه منزل و اسباب و اثاثیه تهیه شده توسط شوهر در شأن شما هست یا نه درخواست کارشناس نمایید البته اگر ضمن عقد ازدواج یا طبق قراردادی شرط انتخاب محل مسکن رو شوهر به شما واگذار نموده باشد شما می توانید تعیین کنید که شوهرتان در تهران یا رودهن منزل بگیرد البته شما میتوانید جهازیه و اسباب و اثاثیه خود را مسترد نمایید و شوهر موظف به تهیه اثاثیه در شأن شما می باشد مورد دیگر اینکه اگر دادگاه به درخواست شما تشخیص دهد که زندگی درکنار شوهر در شرایط فعلی متضمن خوف ضرر مالی جانی و شرافتی شما می باشد دستور تهیه منزل توسط شوهر بدون اینکه اجازه حضور در منزل و کنار شما را داشته باشد خواهد داد که در اینصورت هم محل منزل را شوهر انتخاب می نماید ادعای شما مبنی بر دور بودن محل کارتان با منزل تهیه شده توسط شوهرتان قابل پذیرش نیست و حتی شوهر می تواند مستند بماده 1116قانون مدنی درخواست عدم اشتغال شما را از دادگاه مطالبه نماید که البته اثر این حکم هم اعلامی است باتشکر