مشاوره حقوقی رایگان - وجه التزام

باسلام خدمت وکلای مجرب؛ بنده سال 97 از یکی 70 میلیون طلبکار بودم که مصالح نامه ای تنظیم کردیم که با رضایت کامل دو طرف بود قرار بر این شد که تا 10 روز دیگه مبلغ فوق را با اینجانب تسویه نماید و اگر برخلاف این رسید عمل کرد و تسویه نکرد به ازای هر روز تاخیر مبلغ یک میلیون تومان بابت وجه التزام باید پرداخت کند الان میخوام دادخواست بدم آیا وجه التزام را قبول میکنند که روزی یک میلیون هست طبق ماده 230 قانون مدنی

پاسخ ها :

زهرا جمالی

سرکار خانم زهرا جمالی :

با سلام
رویه بعضا به سمتی رفته که اگر نامتعارف باشد تقلیل میکنن مبلغ رو , من رایی دیدم که وجه التزام را نصف رای دادن

علي جابري مطلق دوركي

علي جابري مطلق دوركي :

باسلام
در این مورد ماده 522 قانون آیین دادرسی مدنی مصوب سال 1379 مقرر داشته است: در دعاویی كه موضوع آن دین و از نوع وجه رایج بوده و با مطالبه داین و تمكّن مدیون، مدیون امتناع از پرداخت نموده، در صورت تغییر فاحش شاخص قیمت سالانه از زمان سررسید تا هنگام پرداخت و پس از مطالبه طلبكار، دادگاه با رعایت تناسب تغییر شاخص سالانه كه توسط بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران تعیین می‏گردد محاسبه و مورد حكم قرار خواهد داد مگر این كه طرفین به نحوه دیگری مصالحه نمایند. ولی مبلغ وجه التزام همان طور که گفتیم براساس توافق طرفین صورت می گیرد بنابراین طرفین می توانند با توافق مبلغ آن را هر قدر که بخواهند تععین نمایند در این صورت دادگاه مکلف است مطابق با همان مبلغ حکم نماید. در این مورد در ماده 230 قانون مدنی حقوق ایران مقرر شده است: اگر در ضمن معامله شرط شده باشد كه در صورت تخلّف، متخلّف مبلغی به عنوان خسارت تأدیه نماید، حاكم نمی‏تواند او را به بیشتر یا كمتر از آن چه ملزم شده است محكوم نماید.